REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolygos podcaste su Joe Arlaucku šįkart apsilankė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Eurolygos podcaste su Joe Arlaucku šįkart apsilankė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA

„Tik karjeros pabaigoje pirmą kartą sužaidėte komandoje, kurioje visada norėjote rungtyniauti. Kodėl?“, – stebėjosi J.Arlauckas.

„Tai buvo mano pirmoji meilė. Tuo metu Eurolygoje registravo po 10 žaidėjų. Jonas Kazlauskas manė, kad dar nesu pasiruošęs žaisti „Žalgiryje“. Gerai, jeigu nesu pasiruošęs, keliausiu rungtyniauti Europos taurėje, kuri tuo metu buvo gero lygio. Žinoma, tada ir „Žalgiris“ nebuvo tokia komanda, kokia yra dabar – jie turėjo pakilimų ir nuopuolių. Aš visada buvau su „Žalgiriu“. Po mačo Kaune aš visada vakare eidavau leisti laiką su žalgiriečiais. Pamenu, kai „Žalgiris“ laimėjo seriją 3:0 ir aš švenčiau pergalę su jais“, – pasakojo Šaras. 

„Jie nugalėjo jus 3:0 ir šventėte titulą su žalgiriečiais?“, – pasitikslino J.Arlauckas.

„Taip, būtent taip ir buvo. Esu „Žalgirio“ berniukas“, – kvatojosi Š.Jasikevičius.

„Negaliu tuo patikėti, tai yra beprotiška“, – juokėsi J.Arlauckas.

– 2002 –2003 m. sezone pirmą kartą laimėjote Eurolygą. Finaliniame ketverte pataikėte tik 3 metimus iš 18.

REKLAMA
REKLAMA

– Labai nervinausi. Nemiegojau visą savaitę iki tol. Tai būdavo pasnaudimas po 2–3 valandas. Aš visas drebėjau. Tai vis dar yra vienas mačas, kuris žaidžiamas 40 minučių, bet emocijos kitokios. Gerai, kad komandoje buvo Bodiroga, Fučka, kurie užtikrino pergalę Barselonoje.

REKLAMA

– Prieš kelias dienas žiūrėjau dar kartą mačą, kur sprendėsi patekimas į finalinį ketvertą Tel Avive ir tada „Maccabi“ žaidė prieš „Žalgirį“. Jūs tada prasižengėte lemiamu metu prieš lietuvį žaidėją.

– Taip, tai buvo Giedrius Gustas. Aš tiesiog pelniau taškus ir pažeidžiau taisykles prieš arčiausiai buvusį krepšininką. Man tai buvo penkta pražanga ir aš pasveikinau Sireiką, kuris tuo metu buvo ir rinktinės treneris. Pamenu, kad Gustas prametė abi baudas, o Beardas per anksti įžengė į baudos aikštelę. Taigi, mes gavome progą išsimesti kamuolį. Liko kelios sekundės, todėl pasiuntėme kamuolį per visą aikštę. Žinojau, kad Sharpas pataikys, bet niekada nemaniau, jog perdavimas pasieks tikslą. Buvo daug istorijų apie šią ataką. Perdavimą atlikęs Guras Shelefas net nematė gerai, kadangi nuo vaikystės nešiojo akinius. Jis pats ir sakė Sharpui bėgti ten ir atliko perdavimą tiksliai.   

REKLAMA
REKLAMA

– Turbūt svarbiausia buvo, kad tas Beardas per anksti įžengė į baudos aikštelę. Būtų pramesta bauda, kova dėl kamuolių ir ištiksėjęs laikas paskelbtų mačo pabaigą.

– Taip ,visiška tiesa. Tuomet jau keli tūkstančiai sirgalių buvo palikę areną. Aš po mačo net nešvenčiau, o ėjau tiesiai pas Sabonį ir atsiprašinėjau. Apkabinau jį ir atsiprašinėjau. Nežinau, kiek kartų pasakiau „atsiprašau“. Jis tik pažiūrėjo į mane ir pasakė, kad tai buvo neįtikėtina.

– Finalinis ketvertas Tel Avive jums buvo labai sėkmingas. Kas buvo kitokio po to, kai prastai sužaidėte Barselonoje?

– Iki tol mes laimėjome Europos čempionatą su rinktine. Aš viso turnyro metu negalėjau miegoti. Tapau naudingiausiu žaidėju miegodamas po 2–3 valandas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– O kaip tapus treneriu?

– Taip pat – tenka naudoti migdomuosius. Tel Avive jaudulys buvo mažesnis, bet didelio skirtumo nebuvo.

– Jūs lengvai laimėjote finalą prieš Bolonijos klubą – 34 taškais. Apskritai „Maccabi“ ten net neturėjo būti. Jeigu ne tas D.Sharpo metimas, tai būtų buvusi tik eilinė „Maccabi“ komanda. Kiek organizacijai svarbus sėkmės faktorius?

– Aš sakau, kad tuo netikiu, bet kartais būna tiesiog tokių dalykų, kad turi tuo patikėti. Tel Avive apie tai kalbės amžinai, kadangi dabar yra „Youtube“ ir tu gali rodyti visiems. Jeigu nebūtume laimėję tada, kitą sezoną klubas neturėtų tokio paties biudžeto. Dėl finalinio ketverto namie buvo mesti didesni finansiniai ištekliai, todėl buvo įsigyti geri žaidėjai. Taip pat pavyko tinkamai suderinti asmenybes.

REKLAMA

– Geriau yra turėti komandą su mažesniu biudžetu ir nustebinti, ar treniruoti ekipą, kuri turi daug pinigų ir didelį spaudimą?

– Kiekvienoje situacijoje yra pliusų ir minusų. Aš rinkčiausi turėti 12 labai gerų žaidėjų, nes pats žaidžiau tokiose komandose. Žinoma, kad tai nereiškia, jog su „Žalgiriu“ mes negalime nieko pasiekti, ką jau įrodėme. Turi daug dalykų nutikti, kad „Žalgiris“ vėl tai pakartotų dėl to, kad yra labai daug limitų.

Visas įrašas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų