REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Ryto“ klubo krepšininkai antradienį ryte išskrido į Rusiją, kur trečiadienį laukią svarbi dvikova Europos taurės „Top16“ etape su Kazanės UNIKS.

Vilniaus „Ryto“ klubo krepšininkai antradienį ryte išskrido į Rusiją, kur trečiadienį laukią svarbi dvikova Europos taurės „Top16“ etape su Kazanės UNIKS.

REKLAMA

Abi komandos yra iškovojusios po dvi pergales ir patyrusios po tiek pat nesėkmių. Pirmajame mače Vilniuje UNIKS buvo stipresni ir laimėjo 91:86.

Į Rusija „Rytas“ išvyko be traumuoto Martyno Echodo.

„Martynas jaunas, 22 metų žaidėjas, kuriam dar viskas prieš akis. Tai mūsų pagrindinis penktas numeris, kurio vietą užims dabar 18-metis Marekas. Žinome, kad negalima iš jo daug reikalauti, bet iš kitos pusės džiaugiame, kad jauni žaidėjai turi daug šansų įsilieti į komandą. Buvo mačų, kai Marekas atrodė neblogai, tad šis mačas jam bus dar vienas iššūkis“ ,– prieš išvykimą kalbėjo treneris Dainius Adomaitis.

UNIKS turi stiprią gynėjų liniją. Ar jų sustabdymas yra prioritetas?

Sunku pasakyti, koks tiksliai receptas turi būti. Rungtynėse su „Chimki “ J.Smithas su E.McCollumu vėl abu pelnė po 20 taškų, atliko 15 rezultatyvių perdavimų. Tai jų smogiamoji jėga, tad laukia rimtas iššūkis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau UNIKS gynyba nėra gera. Kur tiksliai ji braška?

Faktas, kad jie nėra tokie atletai, kaip „Monaco" gynėjai.  Yra daug vietų, kur juos atakuoti galima, bet reikia ir juos pačius sustabdyti. Europoje, kitaip ne VTB, visi legionieriai gali žaisti. Vietų, kaip pelnyti taškus, galime atrasti daug, bet svarbiausia reikės jiems neleisti įsisiautėti.

REKLAMA

Ko galima pasimokyti iš pirmo mačo?

Kad negalima daryti nieko, kas pasibaigtų lengvais taškais. Faktas, kad jie tuos metimus vis vien išmes, bet mes turime kiek įmanoma apsunkinti. Turime eliminuoti paprastus dalykus, kai gauname lengvus taškus, neprasižengiame, kada reikia, laiku atsitverti

Situacija grupėje paini. Ar kažkokie skaičiavimai vyksta?

Sekančios rungtynės svarbiausios ir jokių skaičiavimų nėra ir negali būti. Žiūrime į kitą mačą.

 Kokia medikų prognozė dėl M.Echodo?

Laukiama duomenų dar. Paskui konsultuosimės ir jau turėtų būti paskelbtas terminas, kuriam laikui jis iškris iš rikiuotės. Bet tai tikrai nebus keletą dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Ar prasta UNIKS kova dėl atšokusių kamuolių yra jūsų pranašumas?

Jie turi problemų, kada pradeda keistis. Jų perimetro žaidėjai nėra fiziški labai, kad galėtų su dideliais žmonėmis kovoti. Mes ir turėjome tokių daug situacijų pirmajame mače. Tą akcentuojame ir dabar, turime tai daryti su tokia pačia energija, nes be antro šanso taškų sunku bus laimėti.

Ar įtampa labiau slėgs jus ar varžovus?

Protingiau po mačo būtų sakyti. Mūsų užduotis ta, kad negalime jų paleisti pradžioje, turime būti šalia, išlaikyti spaudimą, kad juos slėgtų. Bus sunku, jie turi didelę patirtį sužaidusių žaidėju. Mes turime daugiau savęs žiūrėti, nedaryti klaidų ir žaisti taip kaip nusprendę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar pergalė 6 taškais papildomas laimėjimas? Ir kokia Jordano Theodoro būklė?

Bet kokia pergalė prieš juos būtų didelis laimėjimas. Situacija tokia,kad jie tturi per daug legionierių, tad negali jų visų VTB registruoti. O J.Theodoras turi sveikatos bėdų, trenerio buvo pataupytas, bet yra informacija, kad žais. Jiems tai sezono rungtynės, tad visi žais, manau, jei net nėra pasiruošę pilna jėga.

Mačas Kazanėje bus žaidžiamas rytoj, trečiadienį, 18:30 valandą Lietuvos laiku.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų