REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauja šiukšlių surinkimo ir išvežimo tvarka piktinasi ne tik daugiabučių, bet ir nuosavų namų gyventojai. Jiems atrodo keista, kad  šiukšles išvežanti įmonė netaupo nei savo laiko, nei piniginių resursų. 

Nauja šiukšlių surinkimo ir išvežimo tvarka piktinasi ne tik daugiabučių, bet ir nuosavų namų gyventojai. Jiems atrodo keista, kad  šiukšles išvežanti įmonė netaupo nei savo laiko, nei piniginių resursų. 

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi Vilniaus Antakalnio mikrorajono gyventojas Mindaugas (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai yra žinomi). 

Vyras stebisi, kad trijų nuosavų gyvenamųjų namų šiukšlės išvežamos skirtingomis dienomis.

„Mano ir šalia įsikūrusio kaimyno šiukšlės paimamos vieną savaitę, o kitoje gatvės pusėje gyvenančio kaimyno – kitą. Negi negalima visų šiukšlių paimti tą pačią dieną“, – retoriškai klausia vilnietis.

Vyro teigimu, šiukšlės surenkamos kas antrą savaitę, tad iš viso šiukšlių surinkimo sunkvežimis atvažiuoja 4 kartus per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

„Prašėme, kad įmonė šiukšles paimtų kiekvieną savaitę, juk vis tiek važiuoja, tačiau atsakymo sulaukėme neigiamo. Įmonės teigimu, kiekvieną savaitę nėra galimybės surinkti šiukšlių“, – susiklosčiusia situacija piktinosi vilnietis Mindaugas.

REKLAMA

Vyro teigimu, ši situacija parodo tiek Vilniaus savivaldybės, tiek šiukšles išvežančios įmonės neūkiškumą. Taip pat tikėtina, kad panaši situacija yra ir kituose Vilniaus mikrorajonuose.

Vilnietis negali suprasti, kodėl tokiu būdu įmonė švaisto savo laiką ir pinigus. 

„Be to, dabar labai daug kalbama apie klimato kaitą, ekologiją, šiukšlių rūšiavimą. Tačiau niekas net nesusimąsto, kad keturis kartus vietoje dviejų atvažiuojantis šiukšlių išvežimo sunkvežimis taip pat teršia orą“, – pastebi Mindaugas. 

Šiukšlių vežimo grafikus sudaro pagal poreikį

Vilniaus miesto savivaldybės Atliekų tvarkymo poskyrio patarėjas Vytautas Budreika teigia, kad šiukšlių išvežimo grafikus, pagal savivaldybės įmonės VASA nustatytą dažnumą ir poreikį sudaro šiukšles išvežanti įmonė, šiuo konkrečiu atveju „Ecoservice“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau maršrutus sudaro pats šiukšlių vežėjas, kurio jis neturi derinti su savivaldybės įmone“, – sako V. Budreika.

Įmonės „Ecoservice“ atstovės Dovilės Vaickės teigimu, vienas pagrindinių tikslų sudarant atliekų vežimo grafikus yra juos paskirstyti kiek įmanoma efektyviau ir optimaliau. 

„Mūsų įmonė aptarnauja vakarinę bei rytinę Vilniaus dalis, kurias dar papildomai skirstome į mažesnes teritorijas. Kiekviena jų turi savo ribas. Gatvėje, kuri nustato ribą, tikrai gali būti taip, kad vienoje kelio pusėje esantys konteineriai aptarnaujami vieną dieną, o kitoje pusėje pastatyti konteineriai jau priklauso kitai teritorijai, todėl yra ištuštinami kitą dieną“, – pasakoja įmonės atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot D. Vaickės, būtent dėl šios priežasties, gyventojams kartais gali atrodyti neįprasta, kai visai netoliese esantys konteineriai aptarnaujami skirtingu metu. 

„Šiuo konkrečiu Antakalnyje esančios gatvės atveju būtent taip ir yra – nelyginiu skaičiumi pažymėti namai priskirti vienai teritorijai, o lyginiai – kitai“, – aiškina įmonės atstovė.

Jos teigimu, įmonės logistikos skyriaus darbuotojai papildomai įvertins galimybę minėtos gatvės gyventojus sugrupuoti į vieną maršrutą.

„Taip pat skatiname gyventojus mums rašyti ir išsakyti visas idėjas bei pasiūlymus – tikrai juos peržvelgiame, įvertiname ir esant galimybėms koreguojame veiksmus“, – tikina D. Vaickė.

REKLAMA

Pasak įmonės atstovės, su panašiais klausimais gali susidurti ir gyventojai, kurių apylinkėse yra skirtingų rūšių konteineriai. Bendro naudojimo ir individualių namų gyventojams skirti konteineriai aptarnaujami skirtingais automobiliais. 

„Pavyzdžiui, atliekos iš individualių, privačių namų yra renkamos specialiais trijų sekcijų automobiliais, kur vienu privažiavimu į vieną talpą ištuštinamos buitinės atliekos, į kitą talpą – plastiko ir popieriaus, o į trečią – stiklo pakuotės.

O šiukšlės iš didžiųjų bendrojo naudojimo konteinerių yra surenkamos kitu automobiliu ir jame talpinamos tik buitinės atliekos“, – sako D. Vaickė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų