REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gintarei cukrinis diabetas diagnozuotas, kai ji buvo vos dviejų su puse metų. Moteris pasakoja, kad simptomai buvo įprasti: troškulys, dažnas šlapinimasis, svorio kritimas.

Gintarei cukrinis diabetas diagnozuotas, kai ji buvo vos dviejų su puse metų. Moteris pasakoja, kad simptomai buvo įprasti: troškulys, dažnas šlapinimasis, svorio kritimas.

REKLAMA

„Geriausiai atsimenu mamos blynus – man kepa aliejuje, o broliams taukuose. Žinoma, kad brolių blynai būdavo skanesni ir vis aš ieškodavau būdų, kaip paragauti tų uždraustųjų“, – dabar su šypsena prisimena Gintarė.

Moteris tikina, kad cukrinis diabetas jos veiklos neriboja. Nuo vaikystės Gintarė gyvena visavertį aktyvų gyvenimą: šoka, dainuoja, keliauja, augina dvi dukras.

„Kai kurie net nežino, kad aš sergu cukriniu diabetu. Dėkoju tėvams, nes niekada iš manęs nedarė pacientės. Penktoje ar šeštoje klasėje sugalvojau, kad noriu bėgti krosą ir bėgau, nors sukėliau daug streso mokyklos seselei, kūno kultūros mokytojui, mamai. Studijų metais vienos praktikos metu kopėme į kalnus ir buvau viena iš tų, kuri užkopė į Alpes“, – pasakoja Gintarė.

Paklausus, su kokiais mitais tenka susidurti jaunai moteriai, Gintarė sako, kad jų išgirsta vis mažiau, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaikystėje su tėčiu viename renginyje išgirdome, kaip arbatą perkantis vaikinas prašė nedėti jam daug cukraus, nes bijo susirgti cukriniu diabetu, – prisimena moteris. – Tada susižvalgėme su tėčiu ir vienas kitam nusišypsojome. Džiugu, kad šis mitas jau vis mažiau girdimas, nes mūsų visuomenė yra vis labiau šviečiama“.

REKLAMA

Gintarė džiaugiasi, kad žinių apie cukrinį diabetą įgyja ne tik iš įvairios literatūros, informacijos internete, panašaus likimo draugų, tačiau ir iš Kauno klinikų medikų.

„Prasidėjus Cukrinio diabeto penktadienio užsiėmimams, sužinojau naują angliavandenių skaičiavimo būdą, naujos pompos galimybes. Be to, gaunu visų profesionalių specialistų konsultacijas vienoje vietoje“, – patirtimi dalinasi Gintarė.

„1 tipo cukrinio diabeto diena“ – iniciatyva Kauno klinikų Endokrinologijos klinikoje, kviečianti visus, sergančius šia liga, susipažinti su naujausiomis gydymo rekomendacijomis, sužinoti daugiau apie diabeto valdymo ypatumus, nėštumo planavimą ir priežiūrą. Paskaitas veda gydytojai endokrinologai, oftalmologų, slaugytojai diabetologai ir psichologai, kurie domisi 1-ojo tipo cukriniu diabetu.

Grupiniai užsiėmimai vyksta kiekvieną penktadienį Kauno klinikų Endokrinologijos klinikoje (Eivenių g. 2), nuo 8:00-14:30 val. Registracija į paskaitas vyksta telefonu +37037326570 arba atvykus į Endokrinologijos klinikos registratūrą. Dalyviams su savimi reikia turėti du šeimos gydytojo siuntimus – gydytojui endokrinologui ir slaugytojui diabetologui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų