REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Melburne (Australija) prie pabaigos artėja pirmasis šių metų „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyras „Australian Open“. 

Melburne (Australija) prie pabaigos artėja pirmasis šių metų „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyras „Australian Open“. 

REKLAMA

Šeštadienį moterų vienetų varžybų finale rusų kilmės 21-erių metų amerikietė Sofia Kenin (WTA-15) po 2 valandų 5 minučių kovos 4:6, 6:2, 6:2 nugalėjo 26-erių metų ispanę Garbinę Muguruzą (WTA-32).

S.Kenin pirmajame geime gerai tvarkėsi su įtampa, bet jau trečiajame geime pajautė G.Muguruzos jėgą. Ispanė susikūrė tris „break pointus“ ir galiausiai laimėjo varžovės padavimų seriją. G.Muguruza savo padavimų metu toliau žaidė užtikrintai, o S.Kenin septintajame geime vėl susidūrė su problemomis, kai atsiliko net 0:40.

Nepaisant to, amerikietė neutralizavo 4 „break pointus“ ir nepaleido ispanės toli į priekį (3:4). Aštuntajame geime įtampa ėmė kaustyti ir ispanę. Ji savo padavimų metu atsiliko 15:30, tada padarė dvi dvigubas klaidas iš eilės ir prarado turėtą pranašumą (4:4). Varžovės dovanomis S.Kenin nesugebėjo tinkamai pasinaudoti. Devintajame geime ji pralaimėjo savo padavimų seriją, vėl atsidūrė besivejančiosios vaidmenyje, o G.Muguruza dešimtajame geime savo padavimų metu pergalingai baigė setą (6:4).

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame sete vaizdas pasikeitė. S.Kenin laimėjo dvi varžovės padavimų serijas, savo padavimų metu neturėjo jokių problemų ir laimėjo setą triuškinančia persvara – 6:2. Šis setas truko tik kiek ilgiau nei pusvalandį.

REKLAMA

G.Muguruza bandė susigrąžinti iniciatyvą trečiojo seto penktajame geime. Tuomet ispanė, paduodant varžovei, pirmavo net 40:0. S.Kenin sunkiu momentu žibėjo ilguose kamuoliuko įžaidimuose ir neutralizavo tris „break pointus“ iš eilės. Vėliau ji dar atliko neatremiamą padavimą ir netrukus laimėjo geimą. 

Šeštajame geime ispanė pirmavo 40:15, bet po dviejų pralaimėtų taškų leido varžovei išlyginti rezultatą. S.Kenin tuomet tiesiog neįtikėtinai grąžino kamuoliuką į aikštę po varžovės padavimo ir pribloškė G.Muguruzą. Amerikietė taip susikūrė „break pointą“, o G.Muguruza lemiamu metu padarė dvigubą klaidą. Panaši istorija pasikartojo ir aštuntajame geime. S.Kenin pirmojo „break pointo“ nerealizavo, bet ispanė netrukus padarė dvigubą klaidą ir padovanojo pergalę varžovei.

REKLAMA
REKLAMA

S.Kenin iki šių metų „Australian Open“ turnyre net nebuvo įveikusi antrojo rato barjero, o kituose „Didžiojo kirčio“ turnyruose nebuvo peržengusi ketvirtojo rato. G.Muguruza „Australian Open“ turnyruose ypatingų pasiekimų neturėjo, bet žino, ką reiškia „Didžiojo kirčio“ finalai. 2016 m. ji tapo „Roland Garros“ nugalėtoja, o 2017 m. triumfavo Vimbldone. Į Vimbldono finalą ispanė pateko ir 2015 metais.

S.Kenin pelnė 2000 WTA vienetų reitingo taškų ir 4,12 mln. Australijos dolerių (2,49 mln. eurų). G.Muguruzai atiteko 1300 WTA vienetų reitingo taškų bei 2,065 mln. Australijos dolerių (1,25 mln. eurų). S.Kenin vos trečią kartą žaidė „Australian Open“ pagrindiniame etape ir sugebėjo tapti čempione.

Paskutinį kartą tai padarė Martina Hingis. Ji 1997 m. irgi trečią kartą žaidė „Australian Open“ turnyre ir tapo čempione. S.Kenin taip pat tapo jauniausia „Australian Open“ nugalėtoja nuo 2008 m., kai čia triumfavo rusė Marija Šarapova. Naujajame WTA vienetų reitinge S.Kenin pakils į 7-ą vietą, aplenks Sereną Williams ir taps pirmąja JAV rakete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų