REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Ramūnas Karbauskis (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienį pranešė, kad traukiasi iš frakcijos Seime seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų.

32

Valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienį pranešė, kad traukiasi iš frakcijos Seime seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų.

REKLAMA

Politikas teigė, kad toks sprendimas jam leis skirti daugiau laiko susitikinėti su rinkėjais renginiuose ir važinėti po savivaldybes, artėjant Seimo rinkimams.

„Artimiausiame tarybos posėdyje bus sprendimas, kas galėtų mane pakeisti frakcijos vadovo poste ir atitinkamai ieškosime sprendimo, kas galėtų pakeisti komiteto pirmininko pozicijoje tam, kad aš turėčiau pakankamai laiko lankytis ir renginiuose, ir važinėti po savivaldybes“, – žurnalistams Kaune sakė R. Karbauskis po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdžio.

R. Karbauskis sakė, kad liks partijos pirmininku ir bus rinkimų štabo vadovu.  

Trauktis iš LVŽS frakcijos pirmininko pareigų R. Karbauskis svarstė jau praėjusių metų spalį, tuo metu jis ketino siekti Seimo pirmininko ar vicepirmininko posto, tačiau galiausiai šio ketinimo atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai turėtų stabilizuoti padėtį Seime ir tas sprendimas, tikriausiai, logiškas pasidaro“, – tąkart sakė R. Karbauskis.

LVŽS frakcijai Seime ir Seimo Kultūros komitetui R. Karbauskis vadovauja nuo 2016-ųjų.

LVŽS R. Karbauskis vadovavo 1997–2001 m., vėliau – nuo 2012 m.

R. Karbauskis gimė 1969 m. gruodžio 5 d. Naisiuose, Šiaulių rajone. 1988 m. baigė Šiaulių J. Janonio vidurinę mokyklą, 1994 m. baigė Lietuvos žemės ūkio akademijos Agronomijos fakultetą, įgijo mokslinio agronomo specialybę. 1990 m. įsteigė uždarąją akcinę bendrovę „Agrokoncernas“ . Agrokoncerno grupės prezidentas. Nuo 1998 m. ūkininkas.

REKLAMA

Seimo nariu išrinktas 1996–2004 m., dar kartą – 2016-aisiais.

Kirkilas teigia žinojęs apie Karbauskio planus, koalicijos darbo tai nepaveiks

Valdančiajai koalicijai priklausančios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) lyderis Gediminas Kirkilas teigia žinojęs apie „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio planus trauktis iš pareigų Seime.

Jo teigimu, šis žingsnis neturėtų daryti įtakos koalicijos darbui.

„Logiškas sprendimas artėjant rinkimams. Aš žinojau“, – penktadienį BNS sakė G. Kirkilas.

Jo teigimu, su tuo susijęs sausio 14 dienos išplėstiniame koalicijos tarybos posėdyje priimtas sprendimas paskirti R. Karbauskį valdančiosios koalicijos tarybos pirmininku.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialdarbiečių“ lyderis tvirtino nemanąs, kad R. Karbauskio pasitraukimas iš didžiausios Seimo frakcijos seniūno pareigų kaip nors paveiks valdančiosios daugumos darbą.

„Nemanau, tikiuosi, kad neturės įtakos“, – teigė jis.

Kitos koalicijai priklausančios partijos – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos – lyderis Valdemaras Tomaševskis BNS sakė nekomentuojąs žiniasklaidai koalicijos partnerių veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų