REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Pavelas Borkovskis prašosi atleidžiamas iš pareigų.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Pavelas Borkovskis prašosi atleidžiamas iš pareigų.

REKLAMA

„Turiu visokių planų, iki pensijos man jau labai nedaug (...) Jeigu bus galimybių ir žinių, tai dirbsiu advokatu – žinau, kad nebus daug žmonių, bet aš ne to siekiu, man jau norisi tyliai ir ramiai dirbti, rašyti, muzikuoti“, – BNS sakė žinomas teisėjas.

„Akordeonu, pianinu, esu nusipirkęs vargonus, tai ir jais reikėtų išmokti groti kada nors“, – pridūrė jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį kreipėsi patarimo į Teisėjų tarybą dėl P. Borkovskio atleidimo iš pareigų savo noru.

P. Borkovskis gimė Vilniaus rajone 1957 metais, 1980 metais baigė teisės studijas Vilniaus universitete.

Vėliau jis dirbo tardytoju Vilniaus rajono prokuratūroje, prokuroru Lietuvos prokuratūroje, taip pat Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėju, šio teismo pirmininko pavaduotoju, Vilniaus miesto trečiosios apylinkės teismo teisėju, šio teismo pirmininku.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtmetį – nuo 2006 iki 2016 metų – P. Borkovskis buvo Teisėjų tarybos nariu, o Vilniaus miesto apylinkės teisme jis dirba nuo 2013 metų.

Jis teigė iš viso turintis daugiau kaip 40 metų bendro darbo stažo.

„Buvau tardytoju, buvau prokuroru, buvau teisėju, buvau teismo pirmininku, pavaduotoju, dabar – vėl teisėju ir manau, galėčiau kelerius metus kitoje barikadų pusėje ginti žmogaus teises, atstovauti žmonėms ir taip pabūti visose pozicijose“, – teigė P. Borkovskis.

Jis 2007 metais išleido romaną apie pakelių maniaką „Lizdų ardytojas“. Romanas remiasi tikra iki gyvos galvos nuteisto Kazio Jonaičio byla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų