REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
„8 Kambarys“ (L.Griciaus nuotr.)

Kartais ne visai patogią realybę į dainas sudedantis duetas „8 Kambarys“ šįkart kviečia pasigarsinti premjerą „Šiąnakt grįžtu“. Naujame kūrinyje žvilgsnis krypsta į skubančiųjų kartą – tuos, kurie bando aplenkti patį gyvenimą, rašoma pranešime spaudai.

7

Kartais ne visai patogią realybę į dainas sudedantis duetas „8 Kambarys“ šįkart kviečia pasigarsinti premjerą „Šiąnakt grįžtu“. Naujame kūrinyje žvilgsnis krypsta į skubančiųjų kartą – tuos, kurie bando aplenkti patį gyvenimą, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Atlikėjai Karolis Talutis-Talaz ir Deividas Alejūnas-Corsalis atskleidžia, kad ši daina – tai lūžio momentas, kai supranti, jog pasaulis sukasi per greitai ir tu turi eiti savo ritmu. 

„Ši daina yra apie mus, kada įsisukame į darbus ir savo asmeniniam gyvenimui sakome „palauk, aš tuoj“. Nuolatiniai koncertai, įrašai, susitikimai užima labai daug laiko. Dažnas turbūt pagalvoja, kad būti muzikantu yra lengva – savaitgalį koncertuoji ir savaitę ilsiesi. Bet taip nėra. Norint pasiekti rezultatų, reikia skirti labai daug laiko. Koncertai yra viso mūsų darbo ledkalnio viršūnė”, – prisipažįsta Talaz. Anot jo, didžioji darbo dalis yra nematoma. Jei reikėtų skaičiuoti darbo valandas – tai tikrai būtų daug viršvalandžių. 

Savo patirtimi dalijasi ir Corsalis: „Pirmieji metai muzikos pasaulyje buvo patys sunkiausi, nes jie buvo visiškai sutelkti į karjerą. Todėl dėl įtempto grafiko ir nuolatinių koncertų, projektų ar darbo studijoje labai daug ką nuvildavau. Jaučiausi tarsi įmestas į visa tai“. Dabar jis džiaugiasi, kad ilgainiui išmoko derinti muzikinę veiklą bei asmeninį gyvenimą. Anot jo, gyvenime labai svarbu dėlioti prioritetus ir kai laisvo laiko mažai – mokėti jį planuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjas pasakoja, jog kūrinys „Šiąnakt grįžtu“ yra viena iš dešimties antrojo grupės albumo „Panacėja” dalių. O viso albumo epicentre – žmogaus emocinio gyjimo procesas. Visą gyvenimą žmogus susiduria su įvairiais sunkumais, kurie palieka didesnius ar mažesnius randus. Bet tai yra neišvengiamas procesas ir teisingai išgydžius „susižalojimus”, tampi daug kartų stipresnis. 

REKLAMA

Viena iš pamokančių patirčių abiems grupės nariams – gyvenime rasti balansą. Pasak jų, atkakliai siekiant savo tikslų, labai svarbu nepamiršti savo artimųjų. „Šiuolaikiniai tempai yra nežmoniški. Informacijos kiekis, kurį gauname kasdien, yra milžiniškas. Kiekvienas iš mūsų norime žinoti viską, būti geriausi. Aš pats esu darboholikas, kartais būna dienų, kai atrodo viskas, dar truputis ir perkaisiu. Tokios dienos labai sunkios. Bet reikia suprasti – nuo to, kad truputį pristabdysim, pailsėsim, pasaulis nesustos”, – šypsosi Talaz. 

REKLAMA
REKLAMA

Abu grupės nariai tikina, kad artimieji palaiko jų pasirinkimą kurti. O, esant galimybei, stengiasi lydėti  ir į didžiausius grupės pasirodymus. Būtent tai ir padeda atlaikyti didžiausius iššūkius ir intensyviausius laikotarpius grupės veikloje. 

„Labai pradėjau vertinti kokybišką laiką su artimaisiais. Kartais  gali nebūti trijų vakarų su filmais ir užkandžiais, bet bus viena ilgesnė kelionė į kitą šalį ir tai atpirks daug vakarų, kai negali būti namuose”, – sako Corsalis. Tačiau jis prisipažįsta, kad trumpais periodais atlikėjas mėgsta pabūti ir vienas – taip pasikrauna energijos įžengimui į neharmoningą darbo erdvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abu grupės nariai prisipažįsta, kad populiarumas jų gyvenimui įtakos neturi. „Viešumo kaina yra tokia, kokiai tu pats leidi būti. Mes iš savo gyvenimo nedarome cirko, neviešiname savo santykių. Mes didelę kainą mokame kitaip – savo ir savo artimųjų asmeniniu laiku”, – sako Talaz. Būtent todėl ir kilo idėja sukurti dainą „Šiąnakt grįžtu”, kuri piešia du skirtingus piešinius. Vienas iš jų – kaip atrodo šou pasaulis jame nesantiems žmonėms, o kitas – koks jis yra iš tiesų. 

Visgi, šiais metais „8 Kambarys” neketina mažinti tempo. Šiuo metu visa komanda ruošiasi savo didžiausiam soliniam koncertui, kuris jau balandžio 4 d. įvyks „Žalgirio arenoje”, Kaune. Neužilgo prekyboje pasirodys ir antrasis albumas „Panacėja” fiziniu formatu. O šį penktadienį duetas „M.A.M.A” apdovanojimuose pretenduos tapti Metų grupe, Metų hip hop grupe ir nuskinti pergalę su daina „Ežero dugne“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų