REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Klaipėda „apsivalo“: bus teisiami net 4 su narkotikais susiję paaugliai (nuotr. Policijos)

Klaipėdos kriminalistai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kvaišalų platinimo šiame mieste.

4

Klaipėdos kriminalistai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kvaišalų platinimo šiame mieste.

REKLAMA

2018 m. kovo mėn. uostamiesčio policija gavo duomenų, kad į Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijos skyrių su diagnoze – apsinuodijimas psichotropinėmis medžiagomis, paguldytas nepilnametis. 15-mečio organizme medikai aptiko įvairių psichotropinių medžiagų – amfetamino, ekstazio bei psichotropinių vaistų pėdsakų.

Dėl šio įvykio Klaipėdoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį baudžiamąją atsakomybę už narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad kvaišalais uostamiestyje prekiavo pilnametystės nesulaukę asmenys. Įtariama, kad jie platino narkotikus ne tik suaugusiems narkotikų vartotojams, bet ir savo bendraamžiams.

REKLAMA
REKLAMA

Kratų metu pas įtariamuosius ir į policijos įstaigą apklausoms pristatytus vaikus rasta ir paimta 90 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA, apie 170 g kanapių, apie 20 g kanapių dervos, apie 5 g kokaino.

REKLAMA

Į kriminalinės policijos akiratį iš viso pateko devyni 14-17 metų amžiaus paaugliai. Dalis jų baudžiamosios atsakomybės išvengė dėl savo amžiaus – pagal Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą už šio pobūdžio nusikalstamas veikas atsako asmuo, kuriam iki nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo padarymo buvo suėję šešiolika metų.

Prieš teismą stos keturi kaltinamieji, du iš jų įtariami kvaišalų platinimu, dar dviem pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Vienam iš įtariamųjų paskirta papildoma kardomoji priemonė – nepilnamečio atidavimas tėvams prižiūrėti.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų