REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kathleen Thorson iš Medfordo, Oregono, ketvirtąjį vaiką pagimdė gruodžio 29 dieną. Po penkių dienų ji buvo skubiai išvežta operuoti, kai jai prasidėjo smegenų vidinis kraujavimas.

Kathleen Thorson iš Medfordo, Oregono, ketvirtąjį vaiką pagimdė gruodžio 29 dieną. Po penkių dienų ji buvo skubiai išvežta operuoti, kai jai prasidėjo smegenų vidinis kraujavimas.

REKLAMA

Nepaisant kelių jai atliktų operacijų, medikai šeimai turėjo pranešti, kad jos smegenys mirusios ir kad jos išgelbėti nebeįmanoma.  K. Thorson buvo registruota organų donorė ir atidavė 12 organų, įskaitant širdį ir plaučius, jų laukiantiems pacientams, rašoma dailymail.co.uk.

Keturių vaikų mama mirė nuo smegenų kraujavimo vos kelioms dienoms praėjus po gimdymo, ir jos paskutinė valia buvo išpildyta, kai jos organų dėka buvo išgelbėtos 12 žmonių gyvybės. Kathleen Thorson iš Medfordo Oregono valstijoje, JAV gruodžio 29 dieną pagimdė ketvirtąjį vaiką - sūnų, kuriam buvo duotas Theodoro vardas. Bet po penkių dienų ji buvo skubiai išvežta į ligoninę - kaip rašoma jos „GoFundMe“ puslapyje, jai prasidėjo smegenų kraujavimas.

Nepaisant kelių jai atliktų operacijų, jos gyvybės išgelbėti nepavyko ir buvo patvirtinta jos smegenų mirtis. Tačiau moters šeima tragediją pavertė palaima visam tuzinui žmonių, kai K. Thorson, kuri buvo registruota organų donorė, neįtikėtiną kiekį - net 12 savo organų, įskaitant plaučius ir širdį, atidavė tiems, kuriems jų reikėjo. „Kathleen būklė pablogėjo taip stipriai, kad jos išgelbėti nebebuvo įmanoma.“ - „GoFundMe“ puslapyje rašo jo kūrėjas Richardas Stubbsas. - „Kaip ji ir norėjo, darome viską, kad ji taptų ilgai melstu gyvenimo stebuklu tiems žmonėms, kuriems reikia organų persodinimo.“

REKLAMA
REKLAMA

Vidinis smegenų kraujavimas yra rimta komplikacija, kurios metu ima kraujuoti patys smegenų audiniai. Dažniausia to priežastis yra aukštas kraujospūdis, tačiau taip gali nutikti ir dėl galvos traumos, kraują skystinančių vaistų vartojimo ar staiga nutrūkus kraujagyslei. Vidinio smegenų kraujavimo požymiai - dilgčiojimas ir silpnumas vienoje kūno pusėje, stiprus galvos skausmas, pusiausvyros praradimas ir neaiškus kalbėjimas - ne visuomet būna akivaizdūs.

REKLAMA

Pogimdyminis vidinis kraujavimas pasireiškia maždaug vienai moteriai iš 100, ir jo tikimybė yra didesnė po Cezario pjūvio, informuoja Stanfordo vaikų ligoninė. 2019 metais atliktas Amerikos neurologijos akademijos tyrimas parodė, kad vidinio smegenų kraujavimo rizika moterims yra didžiausia trečiąjį nėštumo trimestrą bei ankstyvuoju pogimdyminiu laikotarpiu.

Šiuo metu dar neaišku, kas K. Thorson sukėlė kraujavimą ir kokie simptomai jai pasireiškė. Kai paaiškėjo, kad jos išgelbėti nebeįmanoma, gydytojai šeimai priminė apie organų donorystės galimybę, kadangi K. Thorson buvo užsiregistravusi donore.

REKLAMA
REKLAMA

„Slaugytoja Jesse pasakė, kad tokio lygio donorą rasti tikimybė yra viena iš milijono.“ - R. Stubbsas rašo „GoFundMe“ puslapyje. - „Tačiau pažinojusiems Kathleen tai nebuvo naujiena.“

Ši neįtikėtina istorija pasiekė aktorę Kristen Bell, kuri turi savo kūdikių prekių liniją „HelloBello“. K. Bell savo instagramo paskyroje pasidalino viena šios šeimos nuotrauka ir K. Thorsonams padovanojo servetėlių ir sauskelnių visiems metams. „Jesse - šiuo neįtikėtinai sunkiu laiku esame kartu su tavimi. Siunčiame taiką ir meilę jums.“ - savo įraše rašė K. Bell. „GoFundMe“ puslapis buvo įkurtas siekiant padengti ligoninės išlaidas, laidotuvių kainą ir prarastus atlyginimus. Trečiadienio popietę jau buvo surinkta daugiau nei 111 000 JAV dolerių - viršytas pradinis 95 000 JAV dolerių tikslas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų