REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio vakarą visą pasaulį sukrėtė žinia. Būdamas 41-erių tragiškoje sraigtasparnio avarijoje žuvo legendinis NBA krepšininkas ir vienas žymiausių krepšininkų istorijoje, Kobe Bryantas. Kaip vėliau paaiškėjo, su sportininku taip pat keliavo jo 13-metė dukra Gianna, kuri taip pat neišgyveno.

Sekmadienio vakarą visą pasaulį sukrėtė žinia. Būdamas 41-erių tragiškoje sraigtasparnio avarijoje žuvo legendinis NBA krepšininkas ir vienas žymiausių krepšininkų istorijoje, Kobe Bryantas. Kaip vėliau paaiškėjo, su sportininku taip pat keliavo jo 13-metė dukra Gianna, kuri taip pat neišgyveno.

REKLAMA

Ši žinia palietė milijonus gyventojų, taip pat ir lietuvius – socialiniuose tinkluose gerbėjai dalijosi savo liūdesiu.

„Dievuliau, ne tą pasirinkai į savo komandą“, – šoko neslėpė aktorius Mantas Stonkus.

Komikas Paulius Ambrazevičius taip pat neslėpė liūdesio: „Paauglystėje du mėgstamiausi krepšininkai buvo panašaus stiliaus aštunti numeriai – Ramūnas Šiškauskas ir Kobe Bryantas. Jokių kitų krepšininkų iki šiol taip nepamėgau, kaip mėgau šituos du. Ilsėkis ramybėje, Kobe Bryantai, didžiulė tragedija visam sporto pasauliui“.

Dainininkas Žygimantas Gečas legendiniam krepšininkui linkėjo ramybės: „Kai visą gyvenimą atiduodi dėl karjeros, dėl krepšinio, pasieki pačią viršūnę – tampi legenda, baigi karjerą, nori visą laiką atiduoti mylimai šeimai ir... viskas baigiasi. Visą gyvenimą aš myliu krepšinį ir šitą vyruką seku nuo tada, kai atradau internetą, todėl labai labai liūdna.“

REKLAMA
REKLAMA

„Vaje!!! Ši be galo skaudi nelaimė tik dar sykį patvirtina, kad turime džiaugtis kiekviena mums dovanota gyvenimo akimirka!“ – savo socialiniuose tinkluose skelbė dizainerė Audronė Bunikienė.

REKLAMA

Pasak atlikėjo Dominyko Ježerio-OG Version, legendinis krepšininkas padarė didžiulę įtaką jo paauglystėje:  „Daugiausiai įkvėpęs žmogus augant. Turėjau pilną aprangą su 8 numeriu, kai pradėjau lankyti krepšinį, buvau pražiūrėjęs absoliučiai visus įmanomus vaizdo įrašus „Youtube“, treniruotėse kopijavau visus judesius. „Counter Strike“ pirmas nickas buvo „aiR Ko8e*“.

Buvo etapų, kai pradėjau nekęsti jo žaidimo stiliaus, bet po ilgo laiko supratau, kas yra mamba mentality. Max max influenceris savo psichologija, taikydavau ją savose sferose. Idealas visiškas. Žmogus, įmetęs 81 tašką per rungtynes šiuolaikinėj krepšinio sistemoj, paskutiniu minučių herojus, clutch masteris, įrodęs, kad įmanoma laimėti bet ką, jei įdedi visą savo sunkų darbą ir prakaitą į dalyką, kurį myli, į dalyką, dėl kurio esi apsėstas. Ilsėkis ramybėje. Pats žiauriausias žaidėjas žemėj, top 1 visą kelią.“

REKLAMA
REKLAMA

Į šią naujieną sureagavo ir Lietuvos krepšinio žvaigždės, susidūrusios su K. Bryantu aikštėje.

„Nenoriu tuo tikėti.. Ilsėkis ramybėje, Kobe“, – rašė Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Rašau, tada ištrinu žodžius, tada vėl bandau kažką parašyti. Reikės daug laiko, kad suvoktume, kas nutiko. Tiesiog liūdesys ir tuščia, sudaužyta širdis. Būdamas tėčiu ir matydamas, koks Kobe buvo tėvas.. Tiesiog garbė, kad teko dalintis viena aikšte su vienu geriausių visų laikų žaidėju“, – emocingai rašė Martynas Pocius, dirbantis Denverio „Nuggets“ komandoje.

„Negaliu tuo patikėti.. Šiurpai bėga kūnu.. Vienas iš mano dievukų mirė. Užuojauta draugmas ir šeimai“, – patikėti negalėjo Rimantas Kaukėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trūksta žodžių. Tai neatrodo realu. Buvai tikra legenda. Krepšinis prarado labai daug“, – rašė broliai Lavrinovičiai.

Be K. Bryanto ir Giannos žuvo pilotas, beisbolo treneris Johnas Altobelli su žmona ir dukra, taip pat mergaičių krepšinio trenerė Christina Mauser. Neišgyveno ir trylikametė K. Bryanto dukra Gianna. Ji buvo perspektyvi krepšininkė ir viena iš keturių NBA legendos dukrų.

Netrukus žinią patvirtino ir visi JAV žiniasklaidos gigantai: NBC, CNN, ESPN.

Vėliau patvirtinta, kad orlaivyje nebuvo daugiau K. Bryanto šeimos narių. Manoma, kad Kobe skrido į treniruočių stovyklą. Gianna ten lankydavo treniruotes.

Kobe Beanas Bryantas gimė 1978 m. rugpjūčio 23 d. 1996 m. NBA naujokų biržoje 13-uoju šaukimu jį pakvietė Šarlotės „Hornets“, tačiau šios komandos marškinėlių taip ir nevilkėjo, nes buvo iškeistas į Los Andželo „Lakers“. K. Bryantas yra pirmasis krepšininkas į NBA pašauktas iš vidurinės mokyklos. „Lakers“ klube K. Bryantas ir praleido visą savo krepšininko karjerą, trukusią nuo 1996 iki 2016 metų.

Su Los Andželo klubu K. Bryantas 5 kartus tapo NBA čempionu (2000 m., 2001 m., 2002 m., 2009 m. ir 2010 m.), 2 kartus NBA finalų serijos naudingiausiu žaidėju, 2008 m. tapo NBA reguliaraus sezono naudingiausiu žaidėju. Krepšininkas 11 kartų išrinktas į pirmąją geriausiųjų NBA komandą, 18 kartų žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse, 4 kartus pripažintas naudingiausių jų žaidėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų