REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Poderys apie pasitraukimą iš valstiečių: mums ne pakeliui

Papildyta

Virgilijus Poderys palieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime. 

Virgilijus Poderys palieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime. 

REKLAMA

Apie tai pranešta ketvirtadienio Seimo rytinio posėdžio pradžioje. V. Poderys nuo šiol yra Mišrios Seimo narių frakcijos narys. Po politiko pasitraukimo, valstiečių frakcijoje lieka 48 Seimo nariai.

V. Poderys naujienų portalui tv3.lt sakė, kad iš valstiečių gretų nusprendė pasitraukti, nes dėl kai kurių sprendimų turėjo kitą nuomonę, vienas paskutinių atvejų – balsavimas dėl rinkimų kartelės mažinimo, kurio politikas nepalaikė.

„Ir politinės batalijos, kurios man nepatinka ir jos nėra apie valstybės reikalus. Nenorėčiau būti tapatinamas su jomis, nenoriu būti valdančiųjų narys ir užimti pozicijos šitose batalijose“, – kalbėjo parlamentaras.

Pasak jo, likusią kadencijos dalį jis balsuos pagal savo sąžinę.

„Prieš tai, kai buvau komandos narys, be abejo, absoliučioje daugumoje atvejų paklusdavau frakcijos drausmei. Dabar visada balsuosiu taip, kaip galvoju“, – pasakojo V. Poderys.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko tvirtinimu, dėl to, kad nepalaikė rinkimų kartelės mažinimo, iš Ramūno Karbausio priekaištų nesulaukė.

„Tai buvo principinis balsavimas ir aš, balsuodamas prieš, kaip ir pasisakiau, kad man nebūtinai pakeliui. Nesielgiau kaip komandos narys , dėl to reikia iš komandos išeiti“, – tvirtino V. Poderys.

REKLAMA

Politikas teigė neturintis dar aiškaus atsakymo, ar dalyvaus spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Dabar mišrioje Seimo narių grupėje yra laikas pagalvoti, paklausti savęs, ko nori. Gyvenimas parodys“, – kalbėjo V. Poderys.

Valstiečių vadovas R. Karbauskis ketvirtadienį prieš plenarinį posėdį Seime žurnalistams teigė, kad V. Poderys jo dar neinformavo apie savo sprendimą.

Valstiečių lyderis tik priminė, kad V. Poderys dažnai elgdavosi kitaip nei dauguma frakcijos narių.

„Jis dažnai balsuodavo kitaip“, – sakė R. Karbauskis.

V. Poderys į Seimą pateko su LVŽS sąrašu 2016 m. rinkimuose. Nuo kadencijos pradžios valstiečių frakciją paliko Dovilė Šakalienė, Vytautas Bakas, Povilas Urbšys, Mindaugas Puidokas, Justas Džiugelis, Bronislovas Matelis ir Raimundas Martinėlis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų