REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda atsakė į diskriminacijos tautiniu pagrindu kaltinimus. Šalies vadovas tvirtina, kad tai dirbtinai keliama problema.

Prezidentas Gitanas Nausėda atsakė į diskriminacijos tautiniu pagrindu kaltinimus. Šalies vadovas tvirtina, kad tai dirbtinai keliama problema.

REKLAMA

Prezidentas savo feisbuke rašė, kad su lenkų tauta Lietuvą sieja ilgi bendros istorijos ir kovos už laisvę metai.

„Lenkai Lietuvoje, kaip ir kitos čia gyvenančios tautos, daug prisidėjo ir prisideda kurdamos modernią, atvirą, stiprią Lietuvos valstybę. Jos yra Lietuvos turtas ir tai pabrėžiu nuo pirmos savo kalbos inauguracijos dieną, kuomet akcentavau Vienos Lietuvos idėją“, – rašė šalies vadovas.

Prezidentas teigė griežtai vertinantis bandymus „siekti siaurų politinių interesų, dirbtinai keliant tariamos diskriminacijos tautiniu pagrindu tematiką, susiejant tarpusavyje visiškai nesusijusius klausimus, tokius kaip tautybė ir gebėjimas eiti paskirtas pareigas“.

„Kaip Lietuvos Respublikos Prezidentas daviau priesaiką būti visiems lygiai teisingas, nepriklausomai nuo tautybės, tikėjimo ar pasaulėžiūros. Savo priesaikai esu ištikimas ir, jei prireiks, Konstitucijos suteiktomis galiomis ginsiu mūsų valstybės piliečius nuo diskriminavimo bet kokiu pagrindu. Taip pat prisiekiau tarnauti visų Lietuvos žmonių gerovei, todėl nepotizmo atžvilgiu esu ir būsiu principingas, nesvarbu, kuri partija tuo užsiima“, – savo įrašą baigė G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis, kalbėdamas apie prezidento ir opozicijos kritiką susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus atžvilgiu, teigė įžvelgiąs „diskriminacijos tautiniu pagrindu foną”.

REKLAMA

„Aš nesakau dėl prezidento ir jo tikrai tuo nekaltinu, bet matome, koks yra fonas: jis panašėja į diskriminaciją tautiniu pagrindu”, – interviu portalui delfi.lt teigė S. Skvernelis.

Valdančiųjų valstiečių deleguotas ministras pirmininkas teigė įžvelgiąs pastangas išstumti Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS) iš koalicijos. 

„Didžiausią problemą matau tame, kad nukrypstama į galimą diskriminaciją (nekalbu apie konkrečias institucijas) tautiniu pagrindu. Dabar jau linksniuojama viskas – ir priklausymas partijai, ir Vilniaus, Trakų rajonų [valdžios] veikla. Tai – trumparegiškas požiūris, nes pastaruoju metu ta politinė jėga sparčiai integruojasi į Lietuvos visuomenę ir valstybę. Šiuo atžvilgiu svarbus ir santykis tarp Lietuvos ir Lenkijos. Kolegos lenkų politikai tai supranta ir mato judėjimą teisingą linkme“, – kalbėjo S. Skvernelis. 

REKLAMA
REKLAMA

Ministro pirmininko vertinimu, LLRA-KŠS nesitrauks iš koalicijos, yra „patikimi politiniai partneriai, jaučiantys atsakomybę“, be to, ši partija tolsta nuo įtakos iš Rytų. 

„Nes ta politine jėga labai dažnai buvo asocijuojama su Rytų kaimyne, o šiandien tos bambagyslės yra nukirptos – arba bent jau paskutinės nukirpinėjamos. Bet yra toks noras – specialiai arba iš kvailumo – ją vėl pastumti į Rytus. Mūsų valstybei tai tikrai nenaudinga“, – teigė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų