REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva turi ambiciją tapti žaliosios ekonomikos ir skaitmenizacijos lydere, Davose sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuva turi ambiciją tapti žaliosios ekonomikos ir skaitmenizacijos lydere, Davose sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA

Pasaulio ekonomikos forume dalyvaujantis Lietuvos vadovas tai pabrėžė sakydamas sveikinimo kalbą Europos lyderiams organizuotuose pietuose. Prezidentas kalbėjo apie ekonominio augimo skatinimą Vidurio ir Rytų Europoje.

Kaip pranešė Prezidentūra, susitikime Europos valstybių vadovai dalijosi mintimis apie Vidurio ir Rytų Europos plėtros iššūkius, susijusius su vidutinių pajamų spąstais bei lėtėjančiu ekonomikos augumu pasaulyje. Lyderiai sprendė, kokios priemonės padėtų užtikrinti tvarų valstybių ekonomikų augimą.

Lietuvos prezidentas pabrėžė, kad didžiausią potencialą ekonomikos augimui mato pritaikant žaliąsias technologijas ir skatinant skaitmenizavimą tiek privačiame, tiek viešajame sektoriuose. Anot jo, šie procesai turi būti nukreipti į gyventojų gerovės skatinimą, paremti inovacijomis ir efektyvios energijos gavyba.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas parėmė Europos Komisijos pasiūlytą naująjį „Žaliąjį susitarimą“ („Green deal“), kuris, pasak šalies vadovo, pareikalaus Europos valstybių mobilizacijos, pokyčių šalių įstatymų bazėse ir atitinkamų finansinių išteklių.

REKLAMA

„Matome Europą, besivadovaujančią šiuo drąsiu susitarimu, ir tikime jo sėkme. Vis tik turime užtikrinti, kad trečiosios šalys, pateikdamos energiją į rinką, gamins ją besiremdamos aukščiausiais aplinkosaugos standartais ir inovatyviomis gamtai draugiškomis technologijomis“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas kalbėjo ir apie skaitmenizacijos plėtrą bei jos keliamus iššūkius. „Nors skaitmeninių technologijų plėtra žada efektyvesnius procesus daugelyje sričių, neturime pamiršti technologijų saugumo klausimo“, – pažymėjo šalies vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiu, kad mūsų pagrindinis tikslas Europoje yra modernios, gamtai draugiškos, klimatui neutralios, integruotos ir skaitmenizuotos rinkos plėtra“, – pridūrė Lietuvos vadovas.

G. Nausėda antradienį Davose taip pat susitiko su Sakartvelo premjeru Georgijumi Gacharija ir užtikrino, kad Lietuvai rūpi šios šalies demokratinė ateitis.

„Apgailestaujame, kad Sakartvelo parlamentui praėjusiais metais nepavyko priimti Konstitucijos pataisų, kurios pasitarnautų įtvirtinant demokratiją šalyje“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Prezidentas Sakartvelo premjerą ragino ieškoti konsensuso tarp visų politiniame procese dalyvaujančių pusių, nesuteikti progų išorės jėgoms pasinaudoti pozicijos ir opozicijos nesutarimais keliant nestabilumą regione.

Pasaulio ekonomikos forume Davose dalyvaujantis Lietuvos vadovas susitikime patikino G. Gachariją, kad Lietuva rėmė ir rems Sakartvelo teritorinį vientisumą ir suverenitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų