REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą įžengę permainingi orai taps rimtu išbandymu kiekvienam iš mūsų. Sinoptikai žada, kad vietomis ne tik pūs stiprus vėjas, bet ir griaudės perkūnija. Be to, kai kur gali ir pasnigti.

Į Lietuvą įžengę permainingi orai taps rimtu išbandymu kiekvienam iš mūsų. Sinoptikai žada, kad vietomis ne tik pūs stiprus vėjas, bet ir griaudės perkūnija. Be to, kai kur gali ir pasnigti.

REKLAMA

Antradienio naktį bus debesuota, daug kur lis. Dažniausiai lietus bus negausus, dažnai primins paprastą dulksną, tačiau kartu su smarkiu vakarų vėju ji tikrai bus nemaloni. Atrodo, tiktai Žemaitijos šiaurėje lietaus bus mažai. Smarkiausi vėjo gūsiai, žinoma, bus pajūryje.

Trečiadienį atmosferos slėgis kils, debesys plonės, o smarkus vakarų vėjas debesų apklotą kaip reikiant sudraskys, gali ir saulė nušvisti. Visgi, rytinėje šalies dalyje bus ir lietaus, ir sniego papliūpų. Yra net perkūnijos tikimybė.

„Kitaip tariant, artimiausią parą orai bus neramūs. Naktį jie bus debesuoti, vėjuoti, daug kur palis arba purkš šalta dulksna. Dieną debesys sklaidysis, vakaruose pro pragiedrulius nušvis saulė, bet šalies rytuose ir palis ir pasnigs, be to, antroje dienos pusėje vėjas ir vėl sustiprės. Naktį vyraus 1-3, dieną 3-5 laipsniai šilumos, tik pajūryje nuolat bus 5-6 laipsniai šilumos“, – priduria sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio naktį vietomis, daugiausia rytinėje šalies dalyje, truputį pasnigs, dieną kritulių nenumatoma, orai bus šviesūs, su saulės spinduliais. Naktį bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 1, prie jūros 3 laipsnių šilumos, dieną vyraus 2-4, prie jūros bus apie 6 laipsnius šilumos. Vis dar bus vėjuota, tik vėjas bus jau ne toks smarkus kaip trečiadienį.

REKLAMA

Penktadienį vis dar bus vėjuota, naktį sulauksime negausios dulksnos, dieną kritulių tikimybė nedidelė. Naktį vyraus 3-4, dieną 4-5 laipsniai šilumos, prie jūros dar daugiau.

Vėjas sunkina eismo sąlygas

Eismo sąlygas Lietuvoje sunkina stipraus vėjo gūsiai, įspėja Automobilių kelių direkcija.

„Norime atkreipti vairuotojų dėmesį, ypač krovininių transporto priemonių, kad eismo sąlygas sunkina gūsingas šoninis vėjas, todėl laikykitės didesnio nei įprasta saugaus atstumo, ties posūkiais pasirinkite saugų greitį“, – skelbia direkcija. 

16 valandos duomenimis, Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis drėgnos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų