REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui pradėjus eiti pareigas sektoriuje buvo įdarbinta 12 su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) susijusių asmenų, tačiau sąsajos – daugiausiai per antros eilės giminystę.

Susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui pradėjus eiti pareigas sektoriuje buvo įdarbinta 12 su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) susijusių asmenų, tačiau sąsajos – daugiausiai per antros eilės giminystę.

REKLAMA

Trys partijos nariai patys dirba ministerijoje, joje taip pat yra ir su LLRA-KŠS susijusi politinio pasitikėjimo darbuotoja, nurodoma naujienų portalų lrytas.lt ir delfi.lt paskelbtame STT rašte „Nuo 2019.08.20 Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijoje ir jai tiesiogiai pavaldžiose įstaigose įdarbintų asmenų sąsajos su LLRA–KŠS nariais“. 

Iš viso informacija pateikta apie 16 asmenų, iš jų 12 įdarbinti ministerijai pavaldžiose įstaigose. Trys LLRA–KŠS nariai dirba pačioje susisiekimo ministerijoje: ministras J. Narkevičius, viceministras ir „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narys Vladislavas Kondratovičius bei ministro patarėjas Jaroslavas Kaminskis. Ministerijoje dirbanti ministro patarėja Joana Sokolnik partijai nepriklauso, bet turi ryšių su partijai priklausančia pusseserės dukra.

REKLAMA
REKLAMA

Portalų skelbiamoje medžiagoje nurodoma, kad nuo ministro darbo pradžios „Lietuvos pašte“ dirbti pradėjo šeši asmenys, susiję su LLRA–KŠS priklausančiais asmenimis, pavyzdžiui, laiškininko dirbančio Vilniuje sutuoktinės pusbrolis yra partijos narys, arba skirstytojos dirbančios Vilniaus rajone sutuoktinio motina yra partijos narė. „Lietuvos geležinkeliuose“ nuo ministro darbo pradžios buvo įdarbinta viena su LLRA–KŠS susijusi turto analitikė. Jos ryšys su partija – per sutuoktinio tetą.

REKLAMA

Per antros eilės giminystę su LLRA-KŠS susiję viešojoje įmonėje „Lietuvos oro uostai“ įdarbintas asmuo, trys akcinės bendrovės „Lietuvos radijo ir televizijos centras“ įdarbinti asmenys. Kaip skelbia portalai, STT analizėje nurodyti tokie ryšiai – antros eilės pusbrolis, anūkas, sutuoktinės pusseserės sūnus, pusseserės sūnus; partijos narės anūkas, antros eilės senelė, antros eilės teta.

Viešojoje įstaigoje „Oro navigacija“ nuo J. Narkevičiaus darbo pradžios ministro poste dirbti pradėjo vienas asmuo, kuris yra susijęs su keturiais skirtingais partijai priklausančiais asmenimis. Ryšiai tokie: antros eilės pusbrolis, teta, antros eilės teta, antros eilės senelis. Tai yra studentas, kuriam yra privaloma atidirbti nustatytą kiekį valandų, treniruočių metų imituojant piloto darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Gitanas Nausėda sausio pradžioje pareiškė, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius „įdarbino“ mažiausiai 20 savo partiečių ir su jais susijusių žmonių ministerijai pavaldžiose įmonėse.

Interviu LRT radijui šalies vadovas sakė, kad J. Narkevičius yra „žmogus, kuris įdarbino jau turbūt mažiausiai 20 savo partijos bičiulių arba žmonių, susijusių su partijos nariais ministerijoje dispozicijoje esančiose įmonėse“.

J. Narkevičius neigia susisiekimo sektoriuje įdarbinęs su partija susijusius asmenis ir sako, kad prezidentas buvo suklaidintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų