REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Minkštos, švelnios ir super paprastai paruošiamos bulvinės bandelės. Prisipažinkite patys sau, tokios naminės, sočios vakarienės užsinorite bent kartą per kelias savaites“, – sako recepto autorė Liucija.

„Minkštos, švelnios ir super paprastai paruošiamos bulvinės bandelės. Prisipažinkite patys sau, tokios naminės, sočios vakarienės užsinorite bent kartą per kelias savaites“, – sako recepto autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 1 kg bulvių; 1 kiaušinio trynio; bulvių krakmolo; 1/3 arb. š. druskos.

Padažui: 150 g rūkytos šoninės; 1 vidutinio dydžio svogūno; druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Bulves nulupame, supjaustome į keletą didesnių gabalėlių, išverdame, nupilame vandenį ir paliekame visiškai atvėsti.

Padažas – šoninę susmulkiname, svogūną nulupame, susmulkiname. Viską sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja, o šoninė apskrunda. Atidedame į šalį.

Atvėsusias bulves sutriname bulvių trintuvu.

Bulves dubenyje sulyginame, padaliname į 4 dalis, išimame ¼ bulvių masės (jei bulvės nelabai krakmolingos, galite išimti šiek tiek daugiau bulvių), likusią tuščią dalį dubenyje užpildome bulvių krakmolu. Sudedame druską, kiaušinio trynį, išimtą bulvių dalį ir viską gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Iš bulvių masės formuojame nedidelius rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio), juose įspaudžiame duobutę ir sudedame ant miltais apibarstytos lėkštės ar pjaustymo lentelės.

Dideliame puode užkaičiame vandenį ant vidutinės stipresnės ugnies, įberiame šiek tiek druskos, sudedame bandeles ir verdame, kol šios iškyla į paviršių. Verdame dar 1-2 minutes. Išvirusias bandeles sudedame į dubenėlį, pagardiname padažu ir valgome!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų