REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas verslininkas Liudvikas Andriulis neseniai buvo nemaloniai nustebintas, kai nusprendė pasinaudoti prie Vilniaus oro uosto besibūriuojančių taksistų paslaugomis. Deja, kelionės pabaigoje kaina už pavežėjimą buvo kur kas didesnė, nei tikėtasi.

Žinomas verslininkas Liudvikas Andriulis neseniai buvo nemaloniai nustebintas, kai nusprendė pasinaudoti prie Vilniaus oro uosto besibūriuojančių taksistų paslaugomis. Deja, kelionės pabaigoje kaina už pavežėjimą buvo kur kas didesnė, nei tikėtasi.

REKLAMA

Apie tai verslininkas pranešė asmeninėje „Facebook“ socialinio tinklo paskyroje.

Čia L. Andriulis aprašė antradienio vakarą nutikusią situaciją.

„Kai dar kartą Vilniaus oro uostas aiškins, kad susitvarkė su taksi ir dušmanai nebeapgaudinėja, netikėkite. Šiandien pagavau eilinį sukčių.

Anksčiau, kad pagauti dušmaną, apsimesdavau užsieniečiu. Dabar net neteko – bičas su baltu „Ford Mondeo“ vidury dienos įkalė kitą tarifą, ir vietoj 10 eurų prisuko 15. Net naktį tas atstumas nekainuoja daugiau 12-14 eurų“, – rašė verslininkas.

Verslininkas papasakojo, kaip galiausiai nusprendė pasielgti, o vėliau davė ir pasiūlymą kitiems: „Parašiau atsiskaityti kortele – atsakė, kad terminalas neveikia. Tada daviau jam 20 eurų ir paprašiau čekio. Bičas iškart suprato, kad papuolė, ir ėmė maldauti, siūlė neimti pinigų. Dvacoką aš jam palikau, čekio taip ir negavau, nufotkinau numerius ir taksometrą, kam reikės, išsiaiškins.

REKLAMA
REKLAMA

Būkite patriotiški – nors „Bolt“ yra 2x pigiau, nei oro uosto taksi, imkite oro uosto taksi vien tam, kad:

  • su jais nevažiuotų užsienietis;
  • kad pagautumėme tokius;
  • kad jiems pikta būtų, nes jiems labai pikta, kai lietuviai.“

L. Andriulis pridėjo, kad jo žmona Medeina vėliau netgi klausė, ar už tokį jo įrašą socialiniuose tinkluose nebus išdaužyti jų namų langai. „Nereikia bijoti padugnių iš Žalių Ežerų – reikia traukti į šviesą ir traiškyti. Jokie VIP terminalai mums nepadės, kol tie šlykštūs padugnės ten stovės ir darys gėdą mūsų šaliai“, – rašė L. Andriulis.

REKLAMA

Netrukus į tai sureagavo ir Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai, Tadas Vasiliauskas, kuris naujienų portalui tv3.lt pateikė iššsamų komentarą, kodėl L. Andriulis galėjo patekti į tokią situaciją.

„Ši konkreti situacija išspręsta, nes po mūsų tyrimo buvo užfiksuota, kad skaitliukas neveikė tinkamai. Šiuo atveju įvyko keletas sutarties pažeidimų, už kuriuos vežėjas gavo baudą – sutartis su juo yra nutraukta. Keleiviui pasiūlyta kompensuoti sumokėtą sumą“, – sakė T. Vasiliauskas.

Atstovas žiniasklaidai pridėjo, kad šiuo metu yra dedamos nuolatinės pastangos, kad tokių situacijų mažėtų, o, anot jo, tai įrodo ir rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

„2019 metais skundų buvo tik 12, kai, tarkime, 2016 metais jų buvo 52. Nuolat organizuojame  slapto pirkėjo tyrimus, tikrinimo reidus, taksometrų ir kitos taksi įrangos patikras. O artimiausiu metu papildomai vertinsime ir vairuotojų elgesį, bendravimo kultūrą“, – apie planus kalbėjo T. Vasiliauskas.

„Reikia priminti, kad Vilniaus oro uoste yra oficiali „Taksi linija“ priešais atvykimo terminalą, kuria naudotis ir patariame. Visi kiti taksi automobiliai, kurie siūlo savo paslaugas ne šioje linijoje, o aplinkinėje teritorijoje, toliau – nėra tiesiogiai reguliuojami mūsų pajėgomis“, – pridėjo jis.

T. Vasiliausko teigimu, keleiviams taip pat stengiamasi priminti, kad vertėtų vengti atsitiktinose vietose klientus „medžiojančių“ taksistų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes savo ruoštu sudėjome vertikalius ir horizontalius ženklinimus draudžiamose stoti vietose, o policijos pareigūnai savo ruoštu tikrina ir turi teisę nubausti prasižengusius“, – sakė atstovas žiniasklaidai pridėdamas, kad nepaisant to, klientai neturėtų budrumo prarasti ir patys.

Anot T. Vasiliausko, bet kuriuo sukčiavimo atveju labai padeda, jei keleivis turi: 1. taksi vežėjo išduotą, atspausdintą ar ranka rašytą, pinigų priėmimo kvitas, kuriame matosi taksi automobilio valstybiniai numeriai (skanuota jo versija irgi tinka); 2. tikslus kelionės laikas bei adresas, kur buvo vykstama; 3. nuotrauką, kurioje matosi taksi automobilio valstybiniai numeriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų