REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje, Karoliniškių mikrorajone, trečiadienio vakarą galimai pagrobtos mergaitės paieškos toliau skendi nežinomybėje. Dar šio ketvirtadienio rytą policijos atstovai teigė, jog tiriamos įvairios versijos – nuo pagrobimo iki melagingo pranešimo.

Vilniuje, Karoliniškių mikrorajone, trečiadienio vakarą galimai pagrobtos mergaitės paieškos toliau skendi nežinomybėje. Dar šio ketvirtadienio rytą policijos atstovai teigė, jog tiriamos įvairios versijos – nuo pagrobimo iki melagingo pranešimo.

REKLAMA

Pareigūnus glumina tai, kad prabėgus jau 20 val. po galimo pagrobimo dėl namo negrįžusio vaiko neatsiliepė nei vieni tėvai, nors pareigūnai ne kartą viešino prašymą, skirtą būtent jiems. Tad iki šiol taip ir nepavyko nustatyti galimai pagrobtos mergaitės tapatybės.

Ketvirtadienio popietę 15 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) atstovai surengė spaudos konferenciją, kurioje pateikė naujausias žinias apie vykdomą paiešką.

Per spaudos konferenciją Vilniaus AVPK viršininkas Saulius Gagas teigė, kad nuo vakar vakaro iki šio momento buvo atlikta daug veiksmų: „Šiuo metu tęsiamos apklausos, peržiūrima vaizdo medžiaga. Apžiūrėtos apylinkės. Policija sudarė fotorobotą asmens, kuris gali suteikti reikšmingos informacijos apie įvykį.

REKLAMA
REKLAMA

Norėčiau pabrėžti, kad tai nėra įtariamasis, o asmuo, kuris gali turėti reikšmingos informacijos apie įvykį. Prašyčiau ką nors žinančius kreiptis į policiją, o ne dalintis informacija socialiniuose tinkluose bei kelti nereikalingą įtampą. Policija tiria visas versijas.“

REKLAMA

Policijos atstovas patvirtino, kad įvykį matė daugiau nei du vaikai. Jie jau buvo apklausti. Taip pat buvo apklaustas ir pranešėjas, ir vieno vaiko mama, kuri viešino tam tikras galimo nusikaltimo detales.

„Kol kas mergaitės tapatybė nėra nustatyta. Jei ją žinotume, iškart paviešintume. Šiandien dienos šviesoje buvo apžiūrėta įvykio vieta. Buvo rasti daiktai, bet negalime pasakyti, kam jie konkrečiai priklauso. Rasti daiktai kol kas nepatvirtina nei vienos versijos“, – pabrėžė S. Gagas.

Sostinės policijos vadovas patvirtino, kad pavyko surasti ir pilnamečių liudytojų, kurie buvo šalia įvykio vietos, o ne tik perpasakojo, ką girdėjo iš vaikų. Tiesa, apklausos detalių S. Gagas neatskleidė: „Ties šiuo rezonansiniu įvykiu dirba gausios pareigūnų pajėgos. Kol kas nėra aiškus ir automobilis, kuriuo galimai buvo įvykdytas nusikaltimas. Negalime pasakyti, kokie buvo valstybiniai registracijos numeriai.“

REKLAMA
REKLAMA

Intensyvi paieška

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad šį ketvirtadienį policijos pareigūnai toliau tyrė galimo mergaitės pagrobimo įvykio vietą. Pasižvalgyti po šią vietą galite tv3.lt vaizdo įraše:

Vėliau paieška buvo tęsiama ir Karoliniškių bei Lazdynų mikrorajonus jungiančiame „Pasakų parke“. Gausios policijos pareigūnų pajėgos šukavo šio parko teritoriją. Įvykio vietoje sutiktas atsitiktinis praeivis teigė, kad „Pasakų parkas“ turi ne kokią reputaciją. Anot vyro, šiame parke buvo užpulta ir bandyta išprievartauti mergina:

Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai vykdo galimai pagrobtos mergaitės paiešką „Pasakų parke“. Šios paieškos akimirkos – nuotraukų galerijoje:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mįslingos aplinkybės

Apie galimai pagrobtą mergaitę policijos pareigūnams pranešta sausio 15 d. 19.14 val. Skambinęs vyras teigė, kad Vilniuje, Sausio 13-osios g., į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės arba auksinės spalvos), užsienietiškais numeriais, galimai buvo įsodinta 11-12 metų nepilnametė.

Šią informaciją pranešėjui esą perdavė pagrobimo akimirką matę du 11 metų paaugliai. Vaikai pasakojo, kad nepilnametė buvo pagrobta iš prie Vilniaus televizijos bokšto esančios žaidimų aikštelės. Esą ji tuo metu sėdėjo ant supynių, kai automobiliu atvykę asmenys išlipo ir ją įsitempė į transporto priemonę.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, mergaitė buvo įsodinta į sidabrinės arba auksinės spalvos automobilį, su užsienietiškais registracijos numeriais. Netoli įvykio vietos rastas angliškas cigarečių pakelis. Tai sustiprino įtarimus, kad automobilis galėjo būti su angliškais valstybiniais numeriais.

Įvairios informacijos apie šį įvykį pasirodė socialinio tinklo „Facebook“ grupėse. Kažkas teigė matęs įtartiną automobilį, kuris kirto Lietuvos-Lenkijos valstybių sieną. Taip pat netoli įvykio vietos buvo rasta piniginė su panašaus amžiaus mergaitės duomenimis, tačiau patikrinus paaiškėjo, jog būtent ši mergaitė yra saugi namuose.

REKLAMA

Įvykio vietoje dirbę pareigūnai apklausė Sausio 13-sios gatvės gyventojus, kitus praeivius. Policijos atstovai taip pat ragina šioje gatvėje ar aplink gyvenančius asmenis pranešti apie tai, ką jie įtartino pastebėjo numeriu 112.

Svarbūs vaizdo įrašai

Policija atstovai dar vakar kreipėsi į visuomenę ir prašė atsiliepti vairuotojus, kurie sausio 15 d. nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais (ypatingai Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve), kurių automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai.

Pareigūnai prašo vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu Egle Šut, tel. Vilniuje 271 5060, arba el. paštu: [email protected]. Jūsų suteikta informacija gali labai pagelbėti tiriant šį rezonansinį atvejį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį ketvirtadienį pareigūnai pranešę, kad visą naktį intensyviai vykdyta galimai pagrobtos mergaitės paieška kol kas nedavė užčiuopiamų rezultatų. Tyrimo metu iškelta daug versijų, visos jos nuodugniai tikrinamos.

Policijos atstovai dar kartą kreipėsi į vairuotojus, kurių automobiliuose esantys vaizdo registratoriai galėjo užfiksuoti tyrimui svarbią informaciją.

Nerimas dėl vienos merginos

Vilniaus miesto savivaldybė šį ketvirtadienį surinko informaciją apie visus globojamus vaikus. Vilniuje yra likę vieneri vaikų globos namai iš anksčiau veikusių keturių, juose visi auklėtiniai yra saugūs ir vietoje. Iš karto susisiekta su visomis šeimomis Vilniuje, kurios globoja vaikus – nė vieno iš jų nepasigesta.

REKLAMA

Taip pat Vilnius bendradarbiauja su 9 NVO įstaigomis, kurios globoja vaikus. Iš vienos jų buvo gauta informacija, kad jau kelios dienos yra pabėgusios dvi mergaitės, kurių amžius 15 metų. Viena mergaitė sausio 10 d. negrįžo į globos įstaigą, apie tai iškart informuota policija. Vėliau, sausio 14 d. mergaitė trumpam lankėsi pas močiutę, tačiau ilgą laiką nepavyko susisiekti su ja ar nustatyti jos buvimo vietos. Šiandien apie tai paskelbus, po kelių valandų mergina atsiliepė. Ji patvirtino, kad yra saugioje aplinkoje.

Kita mergaitė nuo sausio 12 d. išėjo ir negrįžta į globos įstaigą Šiauliuose, į kurią ji iš Vilniaus buvo perkelta lapkričio mėnesį. Įtariama, kad ji galėjo pabėgti pas mamą į Vilnių. Policija informuota iškart, pagal visas procedūras. Apie šios merginos buvimo vietą informacijos kol kas nėra.

REKLAMA

Kreipėsi meras ir ministrė

Dar vakar į Vilniaus miesto gyventojus savo „Facebook“ paskyroje kreipėsi ir sostinės meras Remigijus Šimašius:

„Vilniečiai, mūsų miestas saugus, ir tokie įvykiai, kaip ką tik galimai įvykdytas vaiko pagrobimas, negali pakeisti mūsų gyvenimo. Bet dabar labai svarbu ir labai prašau jūsų – kas tik galite, atidžiai apžiūrėkite savo aplinką (kiemus, užkampius, akligatvius ir kt.), galbūt ten pastebėsite policijos apibūdinimus atitinkantį automobilį (auksinės arba šviesios spalvos, geltoni numeriai - užsienio arba taksi, galbūt BMW arba Audi).

R. Šimašius įsitikinęs, kad šį atvejį kuo greičiau išaiškinti padės ir mieste įdiegtos vaizdo stebėjimo kameros, ir pareigūnų veiksmai. 

Šį ketvirtadienį pasisakė ir su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla šį ketvirtadienį susitikusi vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė: „Šiuo metu policija tikrina įvairias galimo pagrobimo versijas, policijai svarbi bet kokia informacija, susijusi su vakarykščiu įvykiu. Todėl prašau visų dalintis informacija paskambinus trumpuoju telefonu 112.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų