REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei mėgstate bulves ir norite iš jų pagaminti gardų patiekalą, išmėginkite būdą, kuris sužavėjo visus valgytojus.

Jei mėgstate bulves ir norite iš jų pagaminti gardų patiekalą, išmėginkite būdą, kuris sužavėjo visus valgytojus.

REKLAMA

Jums reikės: 8 bulvių, 30 gramų sviesto, kelių šaukštelių rozmarino, 5 skiltelių česnako, 40 ml alyvuogių aliejaus, jūros druskos.

Pirmiausia paimame aštuonias bulves ir kruopščiai jas nuplauname. Išvirkite bulves ir leiskite joms atvėsti. Dabar kiekvieną šaukštu prispaudžiame iš viršaus.

Bulvė privalo lengvai suskilti, bet tik ne sutrupėti. Tada išsirenkame formą, kurioje kepsime. Įpilame į ją alyvuogių aliejų. Supjaustome česnako skilteles plokštelėmis. Jas reikia tolygiai paskirstyti ant dugno.

Dėkite bulves į formą sprogusia puse į viršų. Bulvės turi būti prispaustos viena prie kitos. Pabarstome bulves rozmarinu ir stambia jūros druska.

REKLAMA
REKLAMA

Po to supjaustome sviestą kubeliais. Dedame po 1-2 kubelius ant kiekvienos bulvės. Viršų galite palaistyti nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus (pagal skonį).

Nustatykite orkaitės temperatūrą maždaug 180-200 laipsnių.

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų