REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Landale'as dalyvaus LKL snaiperio konkurse

 Jockas Landale‘as nėra dažniausiai iš toli atakuojantis krepšininkas, bet būtent jis iškovojo bilietą į „Betsafe–LKL“ snaiperio konkursą.

 Jockas Landale‘as nėra dažniausiai iš toli atakuojantis krepšininkas, bet būtent jis iškovojo bilietą į „Betsafe–LKL“ snaiperio konkursą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis tapo taikliausiu „Betsafe–LKL“ tritaškių metiku po dviejų čempionato ratų ir tokiu būdu iškovojo kelialapį į tritaškių konkursą.

REKLAMA

„Betsafe–LKL“ snaiperio konkursas vyks vasario 16 d. per Citadele Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketvertą prieš rungtynes dėl aukso medalių.

J.Landale‘as šį sezoną pataikė 11 tritaškių iš 23 bandymų (47,8 proc.) ir praėjusį savaitgalį iš pirmosios vietos išstūmė komandos draugą Roką Jokubaitį. Jis su 10 tritaškių iš 21 (47,6 proc.) užima antrą vietą.

Penki taikliausi lygos snaiperiai atakuoja labai panašiu taiklumu: Laurynas Beliauskas iš Kėdainių „Nevėžio“ pataikė 47,4 proc. tritaškių (36/76), Darrinas Dorsey iš Klaipėdos „Neptūno“ – 47,2 proc. (17/36), Mindaugas Sušinskas iš Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ – 47,1 proc. (16/34).

REKLAMA
REKLAMA

Rokiruotė taikliausiųjų viršūnėje įvyko šeštadienį po „Žalgirio“ rungtynių su „Nevėžiu“. Iki savaitgalio pirmavęs R. Jokubaitis šeštadienį pataikė 1/5 tritaškių ir užleido lyderio poziciją J.Landale‘ui. Australas savaitgalį įmetė vienintelį mestą tritaškį.

Kiekviena iš čempionato komandų į konkursą deleguoja po vieną žaidėją, o taikliausias tritaškių metikas po dviejų ratų gauna papildomą kvietimą, tad „Žalgiris“ tritaškių konkurse turės du atstovus.

J.Landale‘as bus ryškiausias „Žalgirio“ žaidėjas „Betsafe–LKL“ snaiperio konkurse nuo 2015 metų, kai komandos garbę gynė Jamesas Andersonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai 2016 m. snaiperio konkursas pradėtas rengti per KMT finalo ketvertą, „Žalgiris“ į jį deleguodavo atsarginius žaidėjus: Luką Ulecką (2019 m.), Paulių Valinską (2018 ir 2017 m.) bei Kasparą Vecvagarą (2016 m.).

Pernai kvietimą dalyvauti „Betsafe–LKL“ snaiperio konkurse iškovojo Utenos „Juventus“ atstovas Gytis Radzevičius. Jis šį sezoną tritaškius meta 39 proc. taiklumu (19/49) ir lygoje yra 24-as.

„Betsafe–LKL“ snaiperio titulą praėjusiais metais pelnė Martynas Gecevičius, tuomet atstovavęs Prienų „Skycop“ komandai.

REKLAMA

2020-ųjų snaiperis paaiškės vasario 16 d. Klaipėdoje per Citadele KMT finalo ketvertą, bilietus platina kakava.lt. Renginį ir kartu tritaškių konkursą transliuos LRT televizija.

LKL turi teisę vienam atstovui suteikti vardinį kvietimą. Pernai vardinį kvietimą gavo Mindaugas Lukauskis, kuriam buvo suteikta teisė ginti 2018-aisiais iškovotą snaiperio titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų