REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sporto pasaulį sekmadienį sukrėtė tragedija. Saudo Arabijoje vykstančiame Dakaro ralyje žuvo legendinis motociklininkas Paulo Goncalvesas.

Sporto pasaulį sekmadienį sukrėtė tragedija. Saudo Arabijoje vykstančiame Dakaro ralyje žuvo legendinis motociklininkas Paulo Goncalvesas.

REKLAMA

40-metis sportininkas 276-ajame kilometre krito nuo „Hero“ motociklo. 10.08 val. vietos laiku organizatoriai gavo pranešimą apie nelaimę ir išsiuntė sraigtasparnį. Jis į įvykio vietą atvyko 10.16 val. P.Goncalvesas tuo metu buvo be sąmonės, jam ėmė stoti širdis.

Po portugalo mirties Dakaro bivake tvyro gedulo nuotaikos. Savo bičiulio besiilgintys motociklininkai ir keturračių vairuotojai susitiko su Dakaro organizatoriais ir nutarė, kad pirmadienį greičio ruožo nebus. Į lenktynes rytoj leisis tik automobiliai ir sunkvežimiai.

„Paulo buvo visų mylimas lenktynininkas. Jį gerbė tiek Dakaro veteranai, tiek jaunieji sportininkai, kuriems Paulo buvo vienas iš idealų. 8-asis etapas motociklininkams ir keturračių vairuotojams yra atšauktas. Sutarėme jiems suteikti daugiau laiko atsigauti po tragedijos ir gedėti žuvusio bičiulio. Šį vakarą visi kartu susirinksime ir pagerbsime Paulo atminimą“,– rašome Dakaro pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis motociklininkų po finišo dar nežinojo, kas nutiko P.Goncalvesui. Tik keturračių klasės lyderis čilietis Ignacio Casale, duodamas interviu žurnalistams, pripažino matęs portugalo avariją.

REKLAMA

„Iš sportinės pusės tai buvo geras etapas, bet kai pamačiau lemtingą avariją, nebegalėjau susikaupti. Visą likusią greičio ruožo dalį galvojau tik apie ją. Rezultatas šiandien visiškai nesvarbus. Žinau, kad mano laikas geras, žinau, kad pirmauju bendroje įskaitoje, bet esu sukrėstas. Noriu grįžti į bivaką, pailsėti ir „surankioti“ savo mintis“, – sakė nuliūdęs I.Casale.

8-ajame etape sportininkai turėjo lenktyniauti aplink Vadi Al-Davasiro miestą, tad motociklininkai ir keturračių vairuotojai galės likti bivake.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų