REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad jei Libijoje ir yra Rusijos piliečių, jie neatstovauja Rusijos valstybei ir valstybė jiems nemoka.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad jei Libijoje ir yra Rusijos piliečių, jie neatstovauja Rusijos valstybei ir valstybė jiems nemoka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 „Jei Libijoje yra Rusijos piliečių, jie neatstovauja Rusijos valstybės interesams ir Rusijos valstybė jiems nemoka“, – šeštadienį spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo Vokietijos kanclerė Angela Merkel, pareiškė V. Putinas.

REKLAMA

Taip jis pakomentavo Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano tvirtinimus, jog Libijoje esama daugiau nei 2 tūkst. privačios karinės bendrovės, vadinamosios Vagnerio grupės, samdinių.

„Tiesą sakant, konflikto zonoje yra daugybė įvairių samdinių ir, mūsų žiniomis, nemažai samdinių buvo perkelti į Libijos konflikto zoną iš Idlibo srities Sirijoje. Tai labai pavojingas procesas“, – sakė V. Putinas ir pridūrė, kad neseniai aptarė šias problemas su Turkijos prezidentu.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad po mūsų susitarimo – darome prielaidą, kad konflikto šalys jį įgyvendins – kovos bus sustabdytos ir bus nutrauktas papildomų samdinių kontingentų perkėlimas į Libiją, taip pat ir iš Sirijos Arabų Respublikos“, – pareiškė V. Putinas.

Vokietijos kanclerė A. Merkel savo ruožtu išreiškė viltį, jog Rusijos ir Turkijos pastangos tarpininkauti paliauboms Libijoje „bus sėkmingos“.

„Netrukus pradėsime siųsti kvietimus [Libijos] konferencijos dalyviams Berlyne“, – pridūrė ji.

„Libijos [konflikto] šalims turėtų būti suteikta galimybė turėti suverenią šalį“, – kalbėjo A. Merkel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesiruošime kištis į jos suverenitetą. Libijos konflikto šalys... taip pat dalyvaus sprendžiant šias problemas“, – pridūrė kanclerė.

Komentuodama padėtį Libijoje, A. Merkel teigė, kad „kariniai metodai, žinoma, yra naudingi tam tikru laikotarpiu, tačiau galiausiai padėtį galima išspręsti tik diplomatiniais metodais“.

Sausio 8 dieną Rusijos ir Turkijos prezidentai paragino nutraukti ugnį Libijoje.

Jungtinių Tautų pripažįstama Libijos Nacionalinės santarvės vyriausybė (NSV) sekmadienį sutiko su ugnies nutraukimu, kurį paskelbti ragino Maskva ir Ankara, su NSV konkuruojančiam maršalui Khalifai Haftarui (Chalifai Haftarui) apie karo veiksmų sustabdymą paskelbus šeštadienį.

Libijoje pastaruoju metu intensyvėjo neramumai, prasidėję per NATO remtą sukilimą 2011 metais nužudžius diktatorių Muamarą Kadhafi (Muamarą Kadafį). Šalies rytus kontroliuojantis Kh. Haftaras bando atimti Tripolį iš NSV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų