REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauja Vainausko stotelė – Latvijoje

Latvijos–Estijos krepšinio lygoje šiuo metu Liepojos „Liepaja“ klubas užima keturioliktąją vietą tarp penkiolikos dalyvių.

Latvijos–Estijos krepšinio lygoje šiuo metu Liepojos „Liepaja“ klubas užima keturioliktąją vietą tarp penkiolikos dalyvių.

REKLAMA

Vos 4 pergales per 17 turų pasiekusi komanda yra vadovaujama valdybos pirmininku paskirto Artūro Štalbergo, bet nenusisekusi komplektacija privertė kviesti pastiprinimą iš Lietuvos ir čia skambučio sulaukė Jonas Vainauskas.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad A.Štalbergas pasikvietė lietuvį tam, kad šis padėtų atlikti tinkamas korekcijas sudėtyje bei „Liepaja“ išbristų iš turnyrinės lentelės dugno. Prieš kelias savaites šią komandą paliko ir Rihardas Kuksikas, kuris persikėlė į Panevėžio „Lietkabelį“.

Praėjusiame sezone „Lietkabelyje“ daug pokyčių atlikęs J.Vainauskas spėjo atlikti ėjimus ir Latvijoje: vyr. treneriu paskirtas serbas Branislavas Vincentičius. Ekipą papildė iš Alytaus „Dzūkijos“ išvykęs Radoslavas Pekovičius bei lietuvis Tomas Butrimas. 20 metų 203 cm ūgio puolėjas šį sezoną pradėjo „Šilutės“ sudėtyje, bet Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) sužaidė vos 2 mačus, per kuriuos fiksavo 1 taško ir 1 naudingumo balo vidurkius per 7 žaidimo minutes.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai susitikome su Jonu ir pasikalbėjome, nusprendėme, kad tai yra mums reikiamas žmogus. Viena iš jo užduočių – privilioti rėmėjų. Manau, kad Jonas yra žmogus, kuris gali kontroliuoti procesus ir įnešti teigiamo impulso pačiai komandai. Jis dabar dirba 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę. Jis neišeina iš salės. Kol kas turime susitarimą iki sezono pabaigos. Jeigu viskas bus gerai, siejame su Vainausku savo ateitį“, – prieš kelias dienas „liepajniekiem.lv“ sakė A. Štalbergas.

Krepsinis.net žiniomis, J.Vainauskas vasarą padėjo įkurti Ignalinos klubą. „Vilkakalniu“ pasivadinusi komanda pravėrė Regionų krepšinio lygos (RKL) duris. Būtent J.Vainauskas padėjo sukurti viską nuo nulio ir sukomplektuoti sudėtį, kur vienas lyderių yra dar praėjusiame sezone Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ žaidęs Karolis Petrukonis. RKL B diviziono B grupėje „Vilkakalnis“ turi 5 pergales ir 11 pralaimėjimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų