REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę valdantieji vėl nepalaikys Seimo kanclerės Daivos Raudonienės atleidimo, BNS teigė valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis.

Kitą savaitę valdantieji vėl nepalaikys Seimo kanclerės Daivos Raudonienės atleidimo, BNS teigė valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA

„Nebus atleista. Mūsų sprendimas nesikeis. Mes kaip tada nebalsavome ar susilaikėme, taip ir dabar darysime“, – ketvirtadienį sakė jis.

D. Raudonienės atleidimo klausimas įtrauktas į kitos savaitės nenumatytų Seimo posėdžių darbotvarkę.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas teigė, kad dėl tokio jų apsisprendimo kaltas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, nes jis nesitaria dėl būsimo kandidato į kanclerius, neatsižvelgia į valdančiųjų norą turėti dar vieną parlamento vicepirmininką.

„Žmogau, jeigu tu vadovauji Seimui, tai tu bendrauk su Seimo nariais, šnekėkis. Tu sakai, kad valdančioji dauguma negali turėti papildomo Seimo pirmininko pavaduotojo, bet mano, jog nesiūlydamas pavaduotojo ir siųsdamas mus velniop, jis kitoje vietoje ras su mumis kažkokį susitarimą. Neras“, – BNS sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tegu pirmininkas sutinka paskirti mūsų pavaduotoją, kurį mes siūlome, tada mes su juo šnekėsimės“, – tvirtino didžiausios parlamento frakcijos seniūnas.

REKLAMA

Valdantiesiems iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų lapkritį atstatydinus „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininką Remigijų Žemaitaitį, valdančioji koalicija į šias pareigas pasiūlė frakcijos „Lietuvos gerovei“ atstovą Kęstutį Bartkevičių. Tačiau Seimo pirmininkas V. Pranckietis pareiškė, kad naujo pavaduotojo neteiks, nes užtenka dabar dirbančių šešių vicepirmininkų.

R. Karbauskio teigimu, už D. Raudonienės atleidimą valstiečiai nebalsuos ir dėl to, kad V. Pranckietis neteikia nė vieno jų kandidato į Seimo kanclerio pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes du žmones pateikėme į Seimo kanclerio poziciją. Ką jis pasakė? Neteiksiu nė vieno iš jūsų. O nori, kad mes balsuotume už atleidimą. Kaip mes balsuosime už atleidimą, kai nežinome, kas bus (Seimo kancleriu – BNS)“, – teigė valstiečių lyderis.

Jis neatmetė galimybės, kad pavasario sesiją panašiai gali strigti ir naujų Konstitucinio Teismo teisėjų paskyrimas.

„Juk tuoj pat bus balsavimai dėl Konstitucinio Teismo teisėjų. Suprantate, kokia bus situacija. Galiu viešą žinutę pasakyti – jis nieko, visiškai nieko su mumis, Seimu, valdančiąja dauguma, nederina. Tai kaip gali tikėtis, kad už tą žmogų kas nors balsuos?“ – kalbėjo R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikas nepaneigė, kad pavasario sesiją vėl gali būti inicijuojamas nepasitikėjimas Seimo pirmininku. Rudenį bandymas atstatydinti R. Pranckietį žlugo.

„Tikiuosi, kad jis pats prisišauks. Gal geriau, kad Seimo pirmininkas realiai būtų opozicinės frakcijos atstovas ir realiai bandytų šnekėtis su visais, negu dabar turime anekdotą, kai žmogus turi penkis palaikytojus Seime ir vaidina Seimo pirmininką“, – sakė valstiečių lyderis.

Per paskutinį praėjusių metų plenarinį posėdį gruodžio 20 dieną Seimas neatleido D. Raudonienės iš Seimo kanclerės pareigų.

Už atleidimą balsavo 19 Seimo narių, prieš buvo trys ir 45 susilaikė. Dauguma valdančiųjų atstovų tuomet arba susilaikė, arba išvis nebalsavo.

REKLAMA

D. Raudonienės penkerių metų kadencija Seimo kanclerės pareigose baigėsi gruodžio 23 dieną.

Susiklostė situacija, kad kanclerė nėra atleista, bet neturi įgaliojimų dirbti.

Pagal Seimo statutą kanclerį Seimo pirmininko siūlymu penkeriems metams skiria ir iš pareigų atleidžia Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų