REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieną vyrą nudūręs, kitą sužalojęs Deividas Pauliukevičius praėjusių metų spalį išgirdo nuosprendį – 11 metų už grotų. Paskirta bausmė tenkino žudiką, todėl jis net nepanoro teikti apeliacijos.

Vieną vyrą nudūręs, kitą sužalojęs Deividas Pauliukevičius praėjusių metų spalį išgirdo nuosprendį – 11 metų už grotų. Paskirta bausmė tenkino žudiką, todėl jis net nepanoro teikti apeliacijos.

REKLAMA

Bet su tokia bausme nesutiko nužudytojo artimieji, kurie iškart kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą. Aukos artimieji apeliaciniu skundu ne tik prašė skirti griežtesnę bausmę, tačiau taip pat pareikalavo priteisti didesnę neturtinę žalą nei buvo priteista apygardos teismo teisėjų.

Sprendimą šioje byloje Lietuvos apeliacinis teismas žada skelbti šių metų vasario pradžioje.

Klaikios skerdynės

Už grotų 29-erių D. Pauliukevičius atsidūrė dėl 2018 m. vasario 15-sios nakties įvykių. Panerių gatvėje gyvenęs vyras tą vakarą susipyko su drauge. Netrukus kivirčas peraugo į smurtą. D. Pauliukevičius trenkė kumščiu moteriai į veidą.

Sumušta moteris nusprendė pasiguosti kitoje namo dalyje gyvenančiai, tačiau tuo metu išvykusiai seseriai. Paskambino telefonu ir pasipasakojo apie D. Pauliukevičiaus išpuolį.

REKLAMA
REKLAMA

Sesuo tuo metu buvo su dviem draugais – Pauliumi G. ir šio draugu iš Baltarusijos Aleksandru K. Sugrįžus namo iškart nueita pas seserį. Tarp D. Pauliukevičiaus ir jį paauklėti žodžiais bandžiusio 25-erių Pauliaus G. įsiplieskė konfliktas.

REKLAMA

Jie susimušė. Nors Paulius G. ir buvo fiziškai stipresnis, tačiau įsiučio apimto D. Pauliukevičiaus jam ilgam sutramdyti nepavyko. Konfliktas plėtojosi namo kieme. Tada D. Pauliukevičius staiga sugrįžo į vidų.

Iš namų jis išėjo pasiėmęs peilį. Pirmuoju jo taikiniu tapo nuošalyje visą laiką buvęs Aleksandras K. Vyrui pavyko išvengti dūrio peiliu. Jam vėliau buvo nustatyti paviršiniai sužalojimai.

Žymiai labiau nepasisekė Pauliui G. Šis bandė sprukti nuo ginkluoto D. Pauliukevičiaus, tačiau pastarasis jį pasivijo ir pargriovė ant žemės. Po akimirkos D. Pauliukevičius jau smeigė peiliu tiesiai į širdies sritį.

REKLAMA
REKLAMA

Nors buvo iškviesta greitoji ir Paulius G. kurį laiką dar buvo sąmoningas, tačiau pakeliui į ligoninę jo būklė sparčiai blogėjo. Netrukus ligoninėje jam buvo atlikta operacija, bet medikams nebepavyko išgelbėti jo gyvybės.

Kriminalinė praeitis

D. Pauliukevičius savo kaltę teisme pripažino. Jis tikino, kad elgėsi apimtas įsiūčio. Teismas jį nuteisė dėl nužudymo, kito asmens sužalojimo ir sugyventinės sumušimo.

Iki šio nusikaltimo D. Pauliukevičius jau buvo teistas dėl vagysčių, viešosios tvarkos pažeidimų bei kitų nusikaltimų. Teisme paaiškėjo, kad prieš sugyventinę jis yra smurtavęs ir anksčiau. Tiesa, tada pora susitaikė.

Nužudyto Pauliaus G. tėvams teismas iš D. Pauliukevičiaus priteisė 40 tūkst. eurų neturtinę ir 5 tūkst. eurų turtinę žalą. Sužalotam baltarusiui priteista 1 tūkst. eurų neturtinė žala.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų