REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai trečiadienį ketina pradėti kartoną gaminančios bendrovės „Grigeo Klaipėda“ neplaninį patikrinimą.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai trečiadienį ketina pradėti kartoną gaminančios bendrovės „Grigeo Klaipėda“ neplaninį patikrinimą.

REKLAMA

„Atliksime neplaninį patikrinimą ir išsiaiškinsime situaciją. Šiandien planuojame pradėti“, – BNS sakė Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Vaidas Gricius.

Šis patikrinimas bus pradėtas prokuratūrai paskelbus apie ikiteisminį tyrimą dėl taršos uostamiestyje. Įtariama, kad įmonių grupės „Grigeo“ antrinė bendrovė leido nuotekas į Kuršių marias.

„Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis sako, kad nuotekos į Kuršių marias galėjo būti leidžiamos dėl gedimo, o ne dėl tyčinės veiklos.

Įmonė nesibaimina

Medžio plaušo plokščių, kartono bei higieninio popieriaus gamybos įmonių grupė „Grigeo“ tvirtina, kad įvykiai Klaipėdoje, kur grupės antrinė įmonė „Grigeo Klaipėda“ įtariama leidusi nevalytas atliekas į Kuršių marias, neturės reikšmingos įtakos grupės veiklai ir jos rezultatams.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija reikšmingos įtakos „Grigeo“ įmonių grupės veiklai ir jos rezultatams negali turėti“, – teigiama per „Nasdaq“ Vilniaus biržą išplatintame „Grigeo“ pranešime.

REKLAMA

„Grigeo“ taip pat oficialiai patvirtino, kad sausio 7 dieną bendrovė „Grigeo Klaipėda“ buvo atlikta krata, siekiant surinkti duomenis Klaipėdos apylinkės prokuratūroje atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl bendrovės galimai išleistų neišvalytų nuotekų į Kuršių marias. Taip pat nurodoma, kad „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną įvykdė Aplinkos apsaugos departamento privalomą nurodymą.

„Minėti įvykiai įtakos „Grigeo Klaipėdos“ vykdomai gamybai neturi, bendrovė toliau vykdo savo veiklą pilna apimtimi“, – teigiama „Grigeo“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau informacijos apie susidariusią situaciją „Grigeo“ teikia pateiksianti po to, kai bus atliktas išsamus vidinis „Grigeo Klaipėdos“ tyrimas.

„Grigeo“ akcijų kaina biržoje antradienį smuko daugiau kaip 9 proc., apie 15 val. prekyba jomis buvo sustabdyta.

Prokuratūra antradienį paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų, kad „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas atliekas į Kuršių marias. Aplinkos apsaugos departamento specialistai įmonei nurodė nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą. Prokurorų teigimu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

Prezidentas Gitanas Nausėda paragino išsiaiškinti kaltininkus, tuo metu „Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis LNK žinioms antradienį tvirtino, kad nuotekos į Kuršių marias galėjo būti leidžiamos dėl gedimo, o ne dėl tyčinės veiklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuometinio „Klaipėdos kartono“, kuris vėliau buvo pervadintas į „Grigeo Klaipėda“, kontrolę „Grigeo“ perėmė 2010 metų pradžioje, iš nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ įsigijusi Klaipėdos įmonę netiesiogiai valdžiusią bendrovę „AGR prekyba“.

„Grigeo“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų