REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje įkalinimo nuosprendį iki gyvos galvos išgirdo serijinis prievartautojas. „Seksualinis plėšrūnas“ buvo pripažintas kaltu dėl 159 seksualinių nusikaltimų, įskaitant 136 išprievartavimus, padarytus 48 vyrų atžvilgiu. 

Didžiojoje Britanijoje įkalinimo nuosprendį iki gyvos galvos išgirdo serijinis prievartautojas. „Seksualinis plėšrūnas“ buvo pripažintas kaltu dėl 159 seksualinių nusikaltimų, įskaitant 136 išprievartavimus, padarytus 48 vyrų atžvilgiu. 

REKLAMA

Mančesterio teismas pripažino Reynhardą Sinagą kaltu dėl daugybės nusikaltimų, kurių metu jis savo aukas įsiviliodavo į butą, o vėliau, sugirdęs narkotikų, prievartaudavo juos ir viską filmuodavo.

Policijos teigimu, yra duomenų, kad mažiausiai 190 vyrų tapo 36-erių prievartautojo aukomis. 

Vyro pavardė pirmą sykį buvo paviešinta tik paskelbus galutinį nuosprendį Karališkajame Mančesterio teisme. Pasak teisėjos, R. Sinaga yra piktavalis seksualinis maniakas, kuris visada kels grėsmę visuomenei.

Prokuratūros duomenimis, šis vyras išprievartavo daugiausiai žmonių per visą Didžiosios Britanijos teisės istoriją, rašoma BBC. Teismo sprendimu R. Sinaga už grotų turės praleisti mažiausiai 30 metų.

REKLAMA
REKLAMA

R. Sinaga teismo metu jau kalėjo – jam buvo skirta bendra 20-ies metų kalėjimo bausmė už kitus nusikaltimus, kuriuos jis padarė 2018-ųjų vasarą ir 2019-ųjų pavasarį. Tuomet jo vardas teismo nebuvo atskleistas. 

REKLAMA

Teismo klausymų metu R. Sinaga buvo pripažintas kaltu dėl 136 išprievartavimų, aštuonių bandymų išprievartauti, 14 seksualinės prievartos atvejų ir vieno pasikėsinimo atlikti lytinį aktą – viso kaltinimai buvo pateikti dėl prievartos prieš 48 asmenis. 

Pusantrų metų trukęs teismas vienbalsiai priėmė sprendimą dėl jo kaltės. 

Nusikaltimai

Indonezietiškų šaknų Didžiosios Britanijos pilietis R. Sinaga buvo Lidso universiteto aspirantas. Jis laukdavo barus ir naktinius klubus paliekančius vyrus, o vėliau įsiviliodavo pas save namo. Dažnai jis savo aukoms pažadėdavo išgerti alkoholio taurelę arba paprasčiausiai iškviesti taksi. 

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet jis į savo aukų gėrimus įmaišydavo narkotinių medžiagų ir, sulaukęs, kol vyrai „atsijungs“, prievartaudavo juos. Pabudę jie tiesiog neprisimindavo, kas nutiko.

R. Sinaga neigė jam pateiktus kaltinimus, tvirtindamas, kad seksas vyko abipusiu sutarimu ir visi vyrai apsimesdavo miegantys, iš anksto sutarę dėl filmavimo – pasiteisinimas, kurį teisėjas pavadino juokingu.

Teisme buvo perskaityti ir prievartautojo aukų parodymai. Vienas jų pripažino, kad R. Sinaga iš dalies sugriovė jo gyvenimą, o kitas pareiškė: „Aš tikiuosi, kad jis niekada neišeis iš kalėjimo, o taip ten ir supus“. 

Kelios aukos pasakojo, kad susitikimas su R. Sinaga ir tai, kas su jais dėl to įvyko, rimtai atsiliepė jų psichinei būklei, sukėlė minčių apie savižudybę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taikinys – heteroseksualūs vyrai

Teismo klausymų metu teisėja Suzanne Goddard R. Sinagą pavadino „piktavaliu seksualiniu maniaku“, kuris medžiojo jaunus vyrus, norėjusius paprasčiausiai praleisti laiką su savo draugais. 

„Mano manymu, jūs esate itin pavojingas, gudrus ir meluojantis individas, kuris visada kels grėsmę visuomenei“, – pareiškė teisėja. Ji taip pat pažymėjo, kad šių siaubingų nusikaltimų mastas aiškiai leidžia apibūdinti jį kaip monstrą – būtent taip jį pavadino vienas iš išprievartautų vyrų. 

Teisėjos teigimu, R. Sinaga neišreiškė nė mažiausios atgailos, o kartais netgi atrodė, kad teismo proceso metu patiria malonumą. 

REKLAMA

Paskelbus verdiktą vieną iš prokurorų pareiškė, kad R. Sinagos išprievartavimų skaičius yra didžiausias Didžiosios Britanijos teismų istorijoje, o gal ir viso pasaulio. Prokuroras Ianas Rushtonas neabejoja, kad nesučiupus maniako, aukų skaičius tik augtų. Jis taip pat pažymėjo, kad, sprendžiant iš turimos informacijos, R. Sinagai daugiausiai malonumo suteikdavo prievartauti heteroseksualius vyrus. 

Kaip jį pavyko sučiupti

R. Sinaga savo veiklą vykdė eilę metų. Sulaikytas jis buvo 2017-ųjų birželį, kuomet vienas iš apsvaigintų vyrų netikėtai pabudo prievartos akto metu, sugebėjo pasipriešinti prievartautojui ir iškvietė policiją. 

REKLAMA

Tyrimo metu pareigūnai įtariamojo telefone aptiko jo daromų nusikaltimų vaizdo įrašus. Jų bendras laikas sudarė šimtus valandų. Policijos teigimu, tikrasis R. Sinagos padarytų nusikaltimų mastas tikriausiai niekada nebus atskleistas. 

„Mes manome, kad jis savo nusikaltimus vykdė apie 10 metų. Visa informacija ir įrodymai, kuriuos turime, yra jo paties darytų nusikaltimų „trofėjai“, –  cituojamas Mančesterio policijos vadas Mabbsas Hussainas.

Tyrėjų laukė sunki užduotis surasti prievartautojo aukas. Mažiausiai 70 asmenų taip ir liko neidentifikuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų