REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Psichobiologas ir Nobelio premijos autorius Rogeris W. Sperris išsiaiškino, kad smegenys turi du pusrutulius – kairįjį ir dešinįjį, kurie veikia skirtingai, o mūsų mąstymo būdas priklauso nuo to, kuri smegenų pusė dominuoja.

Psichobiologas ir Nobelio premijos autorius Rogeris W. Sperris išsiaiškino, kad smegenys turi du pusrutulius – kairįjį ir dešinįjį, kurie veikia skirtingai, o mūsų mąstymo būdas priklauso nuo to, kuri smegenų pusė dominuoja.

REKLAMA

Pasak jo tyrimų, yra daugelis testų, galinčių atskleisti jūsų mąstymo procesus ir asmenybės bruožus.

„Bright Side“ įvertino daugelį jų ir dalinasi geriausiu savirefleksijos būdu. Išbandykite šį testą ir sužinokite apie save šį bei tą daugiau.

Greitomis pasižiūrėkite į šią nuotrauką. Kokį gyvūną pamatėte pirmiausia?

 

Dabar skaitykite toliau ir išsiaiškinkite, kaip veikia jūsų protas, priklausomai nuo to, kurį gyvūną pastebėjote pirma.

Tigro galva

Kairysis jūsų smegenų pusrutulis yra aktyvesnis už dešinįjį. Esate analitiškas žmogus, stipriai orientuotas į tikslą ir tvarkingas. Susidūrę su problema ją sprendžiate logiškai, apskaičiuotai ir objektyviai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kadangi žinote, kad jūsų sprendimai priimami viską gerai apgalvojus, jums gali trūkti lankstumo. Taigi, patartina išklausyti ir kitų nuomonę bei į ją atsižvelgti. Nepamirškite, kad kuklumas yra labai svarbi savybė.

REKLAMA

Jūsų asmenybės bruožai:

  • Pomėgis planuoti: Gyvenate pagal gerai sutvarkytą planą, lyg papunkčiui vykdytumėte darbų sąrašą.

  • Tikslumas: Turite nusimatę aiškius, gerai apibrėžtus tikslus ir puikiai žinote, kuriuo keliu eiti, kad juos pasiektumėte.

  • Racionalumas: Emocijos ir jausmai jums netrukdo siekti savo tikslų.

  • Logika: Esate linkę į matematiką, mokslą ir minčių sekas.

  • Realistiškumas: Jūsų pasaulis yra labai tikras. Jame nėra vietos pasakoms ir išsigalvojimams. Taigi, kad ir kokie grandioziniai kitiems atrodytų jūsų tikslai, jūs puikiai žinote, kad jie realistiški ir pasiekiami.

    REKLAMA
    REKLAMA

Kabanti beždžionė

Dešinysis jūsų smegenų pusrutulis yra aktyvesnis už kairįjį. Esate kūrybingas žmogus, kupinas inovatyvių idėjų. Susidūrę su problema labiau pasikliaunate savo intuicija (kuri dažnai jūsų nenuvilia), nei kritiniu mąstymu.

Puikiai žinote, kad kiekvienas jūsų gyvenimo žingsnis yra nauja pamoka ir net pralaimėjimus laikote dar vienu žingsneliu savo tikslų link. Jums kelionė svarbesnė už jos tikslą. Kadangi esate svajotojai, dažnai pasiklystate savo svajonių pasaulyje. Jums labai svarbu neatitrūkti nuo realybės ir kiek daugiau dėmesio kreipti į jus supantį pasaulį.

Jūsų asmenybės bruožai:

  • Impulsyvumas: Gyvenate spontaniškai. Esate linkę imtis netradicinių sprendimo būdų.

  • Emocionalumas: Jums rūpi labai daugelis dalykų. Skiriate laiko veiksmų ir įvykių apsvarstymui per jausmus.

    REKLAMA
    REKLAMA
    REKLAMA
  • Kūrybiškumas ir artistiškumas: Esate linkę į muziką, menus ir kitas kūrybines profesijas.

  • Intuityvumas: Darbų sąrašų papunkčiui nerašote ir negyvenate pagal naudojimo instrukciją. Problemas sprendžiate priklausomai nuo to, ką jums sako intuicija.

  • Svajotojai: Gyvenime turite daugiau svajonių, nei tikslų, ir stengiatės, kad šios svajonės išsipildytų – dažnai jums pasiseka.

Nepamirškite, kad du smegenų pusrutuliai neveikia pavieniui – jie dirba išvien ir papildo vienas kitą. Taigi, nors gali atrodyti, kad pasižymite daugeliui vienam smegenų pusrutuliui priskiriamų savybių, neabejotinai turite ir kitam priklausančių bruožų.

Tad kokį gyvūną pamatėte pirmiausia? Tigro galvą ar kabančią beždžionę? Ar aprašymas atitinka jūsų asmenybės bruožus? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų