REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siaubą keliantys vaizdai iš Australijos, kur skaičiuojamos ne tik gaisruose žuvusių žmonių aukos, bet ir šokiruoja pakelėse gulinčios masės nuo liepsnų pasprukti nespėjusių laukinių ir naminių gyvūnų. 

Siaubą keliantys vaizdai iš Australijos, kur skaičiuojamos ne tik gaisruose žuvusių žmonių aukos, bet ir šokiruoja pakelėse gulinčios masės nuo liepsnų pasprukti nespėjusių laukinių ir naminių gyvūnų. 

REKLAMA

Pro automobilio langą australas filmuoja Naujajame Pietų Velse. Rodo ūkininkų teritorijas, pro kurias praslinko mirtini gaisrai. Žmonės spėjo pasprukti, bet karvės ir avys neįveikė spygliuotų tvorų.

„Tai sukrečia. Tai labai sukrečia… tai toks praradimas.“

Pakelės tiesiog nusėtos sudegusių, pūvančių gaišenų. Daugiausia stambūs gvūnai. Vien Naujajame Pietų Velse tokių sudegė tūkstančiai.

Ką jau kalbėti apie nespėjusius iš miškų sprukti laukinius gyvūnus. Toli gražu ne visiems pasisekė išsigelbėti ir dar gauti vandens iš praeivių, kaip šiai koalai apdegusia nosyte.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma laukinių gyvūnų praradimų mąstai, kurie jau dabar, teigiama, sieks milijonus, pasimatys tik prasisklaidžius šiam pragarui. Jei ne orlaivio skydelyje esantys skrydžių pagalbininkai, žmonių aukų galėtų būti daugiau. Tokiomis sąlygomis Australijos lakūnai vykdo liepsnų įkalintų žmonių gelbėjimo operacijas.

REKLAMA

Tiesa, kai kur rytų Australijoje gaisrai kiek aprimo, praslinko didieji karščiai, o kai kur net palijo, bet evakuacijos vis dar vyksta. Čia žmonės autobusais ir laivais išgabenami iš Edeno miesto.

O valdžia skelbia apie papildomus 2 milijardus dolerių stichijos nuniokotų regionų atstatymui ir skaičiuoja dar nesibaigusių gaisrų aukas.

„Visoje šalyje užregistruotos 24 aukos. 18 iš jų – Naujajame Pietų Velse, 3 Viktorijoje, 3 Pietų Australijoje, 2 žmonės dingę Naujajame Pietų Velse ir, manome, kad nėra dingusiųjų Viktorijoje“, – sako Australijos premjeras Scott Morrison.

REKLAMA
REKLAMA

Gaisrai jau sunaikino daugiau nei 8 mln. hektarų plotą. Palyginimui – Lietuvos plotas – 6,5 mln. hektarų.

Socialiniuose tinkluose plinta ir jaudinantis degančios Australijos atvaizdas, kuriame sudėti visi per paskutinį mėnesį ten degę gaisrai.

Australijos katastrofos vaizdus socialiniuose tinkluose dažnai lydi ir informacija apie klimato kaitą, nors tuo pat metu kai kurie mokslininkai kaltę dėl pastarųjų gaisrų verčia ne klimato kaitai, o Australijos valdžiai: esą ji jau daug metų tinkamai netvarko miškų, o kitąmet sausiausiame planetos kontinente žiemą turi būti sistemingai išdeginama dalis sausų krūmynų, kaip tai kadaise darė aborigenai, o šiais laikais, baiminantis tų pačių gyvūnų gynėjų kritikos, taip nedaroma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų