REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Akropolis prie Vingio parko (statytojų vizualizacija)

14 hektarų pramoninės, buvusios „Velgos“ gamyklos, teritorijos plėtros projektas turėtų startuoti 2020 m. antroje pusėje, praneša bendrovė „Akropolis Group“. Eismas judrioje sostinės vietoje gerokai pasikeis.

4

14 hektarų pramoninės, buvusios „Velgos“ gamyklos, teritorijos plėtros projektas turėtų startuoti 2020 m. antroje pusėje, praneša bendrovė „Akropolis Group“. Eismas judrioje sostinės vietoje gerokai pasikeis.

REKLAMA

Planuojamas multifunkcinis kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centras „Akropolis Vingis“ bei apie 2500 vietų koncertų salė duris turėtų atverti 2023 m. antroje pusėje.

Teritorijoje įmonė „M.M.M. projektai“ taip pat vystys gyvenamųjų namų ir biurų kompleksą. 

Ypatingas dėmesys bus skiriamas viešajai infrastruktūrai ir sinergijai su kaimynystėje esančiu Vingio parku – komplekse numatoma įrengti išskirtinę kelių lygių žaliuojančią erdvę, pėsčiųjų ir dviratininkų alėją, apželdinti aplinką, sutvarkyti kaimyninę teritoriją, rekonstruoti gatves.

„Mūsų vizija – atgaivinti anksčiau pramoninei gamybai naudotą, o šiuo metu tuščią 14 hektarų dydžio teritoriją, paverčiant ją gyva šiuolaikine erdve, pritaikyta XXI a. miesto gyvenimui. Prognozuojame, kad tai bus viena didžiausių privačių investicijų Vilniaus miesto plėtros istorijoje – bendrovės „Akropolis Group“ ir „M.M.M. projektai“ investuos per 350 milijonų eurų. 

REKLAMA
REKLAMA

Įgyvendinus šį kompleksinį projektą, numatoma sukurti apie 2500 naujų darbo vietų, o pats projektas, neabejojame, taps postūmiu tvaresnei, kokybiškesnei laisvalaikio ir urbanistikos ateičiai“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas Vytautas Labeckas. 

REKLAMA

Į infrastruktūrą žada investuoti beveik 16 mln. eurų

Vystant apleistos teritorijos konversijos projektą, į viešąją infrastruktūrą planuojama investuoti beveik 16 mln. eurų. 

Nors dar vyksta projektavimo ir derinimo su atsakingomis institucijomis darbai, pagal preliminarų projektą investuotojų lėšomis numatoma rekonstruoti sankryžą tarp Geležinio Vilko, Gerosios Vilties ir M. K. Čiurlionio gatvių, pastatyti automobilių kelių viaduką ir antžeminę pėsčiųjų ir dviratininkų perėją virš Geležinio Vilko gatvės, rekonstruoti Eigulių gatvės dalį, sutvarkyti dalį M. K. Čiurlionio gatvės prieigų, įrengti 3 km naujų dviračių bei pėsčiųjų takų, sutvarkyti su teritorija besiribojančią Neries pakrantę, dalyje Geležinio Vilko gatvės įrengti akustines sieneles.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums labai svarbu, kad planuojamas kompleksas darniai bei tvariai įsilietų į sostinės ir Naujamiesčio kontekstą, patenkintų gyventojų ir svečių lūkesčius bei poreikius. Ypatingą dėmesį skirdami susisiekimo bei kitos infrastruktūros gerinimo projektams, padėsime užtikrinti geresnį eismo pralaidumą Geležinio Vilko gatve, pėsčiųjų ir vairuotojų saugumą bei patogumą. Neabejojame, jog po bendrųjų erdvių ir gatvių pertvarkos patekti į šalia esantį Vingio parką bus patogu ir paprasta, o eismas Geležinio Vilko ir aplinkinėse gatvėse taps sklandesnis“, – teigia V. Labeckas.

Žada darną ir tvarumą 

Multifunkcinį kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centrą „Akropolis Vingis“ projektuoja tarptautinė jungtinė architektų komanda – žinoma Lietuvos architektų studija „Unitectus“ ir daug pasaulinių apdovanojimų gavusi tarptautinė architektų studija „Benoy“ (Didžioji Britanija), garsi Londone, Dubajuje, Honkonge, Singapūre bei kituose miestuose suprojektuotais prekybos ir laisvalaikio kompleksais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų vizijoje „Akropolis Vingis“ – tai darni naujos koncepcijos erdvė, kurioje laisvalaikis, pramogos ir apsipirkimas žengia kartu su kultūra, estetika bei Vilniaus gamta. Tikime, kad įgyvendintas buvusios pramoninės teritorijos konversijos projektas taps nauja architektūrine kartele, suteiks postūmį nekilnojamo turto rinkos plėtrai Naujamiestyje ir aplinkiniuose rajonuose bei prisidės prie Vilniaus pietinės dalies prijungimo prie miesto centro“,  – sako V. Labeckas.

Pasak „Akropolis Group“ vadovo, vystoma teritorija su pėsčiųjų ir dviračių takais, žaliosiomis poilsio zonomis, kultūros erdvėmis ne tik organiškai įsikomponuos Vingio parko kaimynystėje, tačiau ir bus draugiška aplinkai. Komplekse „Akropolis Vingis“ numatoma naudoti žaliąją energiją, įrengiant saulės baterijas ant pastatų stogų. Daugiafunkcinį centrą numatoma vystyti laikantis aukščiausio lygio tarptautinio tvarios statybos standarto BREEAM reikalavimų. 

REKLAMA

„Dirbdami išvien su savivaldybe ir vilniečiais, sieksime maksimalios sinergijos su kaimynystėje esančiu Vingio parku, kuris, neabejoju, gali būti dar aktyviau nei dabar išnaudojamas rekreaciniams poreikiams ir gyvosios gamtos puoselėjimui. „Akropolis Vingis“ komplekse apie 500 automobilių stovėjimo vietų esame numatę skirti būtent Vingio parko lankytojams. Šalia komplekso planuojamos trijų lygių žaliosios terasos, pėsčiųjų ir dviračių alėja, nauji takai“, – sako V. Labeckas. 

Iškils nauja koncertų salė

Daugiafunkciniame komplekse „Akropolis Vingis“ numatyta erdvė kultūrai – čia iškils nauja universali maždaug 2500 vietų koncertų salė, taip pat bus suformuota dedikuota erdvė renginiams bei kokybiškam laisvalaikio praleidimui. Naujame prekybos ir pramogų centre taip pat veiks ir moderniausias kino centras.

REKLAMA

„Kultūra negali būti atsiejama nuo kokybiško vilniečių ir miesto svečių laisvalaikio, tai – vienas iš mūsų projekto prioritetų. Tad 2023 metais 700 metų jubiliejų švęsiantis Vilnius turėtų sulaukti ne tik ant Tauro kalno iškilsiančios Nacionalinės koncertų salės, bet ir dar vienos unikalios kultūrinės erdvės šalia Vingio parko“, – sako „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas. 

Šalia Neries – 650 butų 

Sklypo dalis, esanti arčiausiai Neries upės, virs gyvenamuoju ir biurų kompleksu, kurį plėtos nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „M.M.M. projektai“. 

Atskirais etapais čia iškils keturi gyvenamieji kvartalai, kuriuose planuojama įrengti 650 butų, taip pat 15 000 kv. m bendro ploto verslo centras. Šiam multifunkciniam kompleksui bus sukurta atskira infrastruktūra su gatvėmis ir poilsio zonomis. „M.M.M. projektai“ taip pat sutvarkys su sklypu besiribojančią Neries pakrantę – ji šiuo metu apleista, o įgyvendinus projektą čia atsiras dviračių bei pėsčiųjų takai, suoliukai, ji taps atvira visuomenei. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kartu su „Akropolis Group“ turime bendrą tikslą – apleistą buvusią pramoninę teritoriją atverti visuomenei, paversti modernia, funkcionalia erdve, kuri gali patenkinti daugumą miestiečių poreikių. Mūsų vystomas projektas šioje teritorijoje yra ambicingas – tai naujas kvartalas mieste, kuris nemažai daliai vilniečių taps naujais namais. 

Esame sukaupę daug vertingos patirties, kaip vystyti didelius, ilgalaikius projektus laikantis griežtų tvarumo standartų – perkelsime ją į šio projekto įgyvendinimą, kad sukurtume komfortišką, estetišką aplinką žmonėms, kurie čia gyvens ar dirbs“, – sako Aisvidas Sriebalius, „M.M.M. projektų“ generalinis direktorius. 

„M.M.M. projektai“ į keturis gyvenamuosius kvartalus, verslo centrą bei komplekso infrastruktūrą planuoja investuoti virš 100 milijonų eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų