REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kaune užregistruotas pirmas tymų atvejis šiais metais.

Penktadienį Kaune užregistruotas pirmas tymų atvejis šiais metais.

REKLAMA

Pasak Užkrečiamų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovo Sauliaus Čaplinsko, pavojinga liga užsikrėtė virš 40-ties metų amžiaus vyras.

„Jo skiepų būklė nežinoma, bet pagal antikūnų kiekį galima daryti prielaidą, kad jis buvo skiepytas tik viena skiepų doze ir jam nesusiformavo imunitetas “, – BNS sakė S. Čaplinskas.

Jis taip pat teigė, kad tymais užsikrėtęs vyras išvykęs iš Lietuvos pastaruoju metu nebuvo.

„Viena aišku, kad jis nebuvo išvykęs“, – teigė ULAC vadovas.

ULAC duomenimis, pernai tymais sirgo 834 žmonės, iš kurių 196 vaikai ir 638 suaugusieji. Daugiausia – Kauno ir Vilniaus apskrityse.

Tymų infekcijos šaltinis – tik sergantis žmogus, kuris tymų virusą į aplinką išskiria 4–5 dienas iki ir 4 dienas po  išbėrimo. Asmenys, paskiepyti nuo tymų, kitų asmenų negali užkrėsti.Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro, per šių metų pirmuosius penkis mėnesius (sausio –gegužės) Europos Sąjungos (ES) ir Europos ekonominės erdvės (EEE) šalyse iš viso užregistruoti  8 358 susirgimai tymais.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia susirgimų tymais registruota Prancūzijoje (1 526 atvejai), Italijoje (1 107 atvejai), Lenkijoje (1 003 atvejai), Bulgarijoje (796 atvejai), Rumunijoje (780 atvejų) ir kt.T

Tymų virusas neplis, kai imunitetą turės daugiau nei 95 proc. visų amžiaus grupių gyventojų.ULAC užsakymu atlikta reprezentatyvi visuomenės nuomonės apklausa parodė, kad 6 iš dešimties gyventojų pritaria skiepijimams, siekiant apsisaugoti nuo užkrečiamųjų ligų, likusieji – nepritaria ir 3,1 proc. – nežino.Pasaulio sveikatos organizacija šiemet paskelbė dešimt didžiausių grėsmių sveikatai sąrašą. Jame viena iš grėsmių – skeptiškas požiūris į vakcinaciją ar visiškas skiepų atsisakymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų