REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (5-12) krepšininkai po atkaklios kovos įsirašė antrą iš eilės pergalę Eurolygos turnyre – 73:68 (17:21, 12:13, 24:19, 20:15) palaužė Tel Avivo „Maccabi“ (11-6) klubą. Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi iššovusiu Luku Lekavičiumi ir kalbėjo apie auklėtinių augimą.

Kauno „Žalgirio“ (5-12) krepšininkai po atkaklios kovos įsirašė antrą iš eilės pergalę Eurolygos turnyre – 73:68 (17:21, 12:13, 24:19, 20:15) palaužė Tel Avivo „Maccabi“ (11-6) klubą. Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi iššovusiu Luku Lekavičiumi ir kalbėjo apie auklėtinių augimą.

REKLAMA

„Maccabi“ į Kauną atvyko be penkių pagrindinės sudėties žaidėjų – Scottie Wilbekino, Omri Casspi, Tariko Blacko, Othello Hunterio ir Nate’o Wolteros, bet Lietuvos čempionai trečio kėlinio viduryje atsiliko 11 taškų skirtumu.

Vis tik tada kauniečiai šešias minutes varžovams neleido pelnyti taškų, o patys spurtavo 18:0 ir išsiveržė į priekį.

„Žalgiris“ šį spurtą surengė, kai aikštėje buvo Lukas Lekavičius, K.C. Riversas, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Zachas LeDay. Pirmasis sužaidė puikias rungtynes – įžaidėjas pelnė beveik trečdalį komandos taškų.

REKLAMA
REKLAMA

L. Lekavičius per beveik 23 minutes svečiams atseikėjo 23 taškus (3/5 dvit., 4/6 trit., 5/5 baud.).

„Labai keistos rungtynės, bet galbūt gerai. Aišku, kaip matėte, nebuvo daug gero krepšinio, bet svarbu tokias rungtynes išlošti, ypač Eurolygoje. Kažkiek keista, kad išėjome taip, kad visur vėlavome, pažeidinėjome komandines taisykles, bet dabar už viską svarbiau yra tas taškelis. Stengsimės toliau dirbti kantriai“, – po mačo sakė Š. Jasikevičius.

REKLAMA

Grįžtant prie spurto trečiame kėlinyje, atrodo, kad komanda užsikūrė po keletos perimtų kamuolių.

Galbūt atradome ramybę puolime. Atradome lyderį puolime, kuris pataikė ir padėjo organizuoti žaidimą. Luko kėlinys mums įžiebė viltį. Patys žinote, kaip svarbu mums organizuoti žaidimą ir suprasti gynybos sistemas, kol kas to nesuprantame.

Kai Lukas įmetė tritaškį, atrodė, kad perlaužėmė rungtynes, bet sekė grubios gynybinės klaidos ir jie sugrįžo. Svarbu, kad tai buvo niekieno rungtynės ir mes pagaliau jas laimėjome. Tai yra pozityviausia.

REKLAMA
REKLAMA

Ar Lekavičius kažką pakeitė po pertraukos? Prieš ją buvo surinkęs tik du taškus.

Neagresyviai žaidė ir pirmoje pusėje įžaidėjai buvo labai prasti. Ir klaidų skaičius, ir neįvesdavo kamuolių. Antroje pusėje radome ne tik įžaidėją, bet ir lyderį, ko mums trūksta. Man, kaip iš trenerio pusės, kad užsikabinčiau už kažko, šaukti žmogui derinius, nes jauti, jog jis karštas ir pasiruošęs tempti komandą. Smagu, kad atsirado Lukas.

Tik prieš rungtynes paaiškėjo, kad nežais S. Wilbekinas ir O. Hunteris. Kiek tai keitė žaidimo planą?

Nekeitė, daugiau mažiau žinojome tai.

Eurolygos sezonas įpusėjo, kaip galima vertinti pirmą pusę?

Tai buvo absoliučiai neišnaudotų šansų ratas. Užsikabinti ir būti labai aukštai lentelėje. Bet esame jauna komanda ir momentais labai vaikiški. Šiandien taip pat. Buvo daug galimybių kabintis į aukščiausias vietas lentelėje, mano manymu. Pats krepšinis labai yra į viršų ir apačią. Sunku tai kontroliuoti, bet tai kažkiek logiška. Kažkiek pradėjome pataikyti, nežinau ar 7/21 yra gerai, bet šį kartą to užteko. Tai buvo neišnaudotų galimybių ratas, norėčiau, kad toliau visi gerintume žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kur daugiausiai rezervo tikitės?

Daugiausiai tikiuosi augimo kaip žmonių. Mes esame labai vaikiški. Reikia paaugti. Gal nelabai įdomu, bet kai ateina Tomas Masiulis ir sako, kiek mes praleidžiame taškų iš situacijų ir kiek yra pagal mūsų planą ir kiek ne, ir iš 68 taškų šiandien praleidome 51 iš savo klaidų… Tai yra visiška nesąmonė. Tai yra vienos blogiausių rungtynių šiuo aspektu. Eurolygoje išlošti su tokiu rezultatu.. Ačiū Dievui, imame tašką, einame namo.

Ar tokios dvikovos augina komandos charakterį?

Manau, kad kiekvienos rungtynės mus augina. Mums reikia praeiti tai, išlipti iš didelio purvo. Kuo daugiau iš jo išlipsi, bus lengviau kitą kartą. Tai prideda augimo procese, žiauriai prideda. Smagu, kad jauna komanda gali paimti pergalę žaidžiant labai blogai, tai labai pozityvu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų