REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Sofio Gelašvili (nuotr. Instagram)

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių tampa veganais, o štai grožio salono savininkė bei Gruzijos milijonierių dukra Sofio Gelašvili veganiškai maitinasi nuo pat vaikystės, vos sulaukusi 1 metų.

29

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių tampa veganais, o štai grožio salono savininkė bei Gruzijos milijonierių dukra Sofio Gelašvili veganiškai maitinasi nuo pat vaikystės, vos sulaukusi 1 metų.

REKLAMA

Visuomenėje plačiai kalbama apie tai, kad dėl specifinės veganų mitybos šiems dažnai trūksta ir įvairių medžiagų, šie jaučiasi nusilpę. Tam antrina ir Sofio, kuri prideda, kad nuo vaikystės ją kamavo ir mažakraujystė, vis dėlto savo gimtojoje Gruzijoje rado būdą, kaip nuo to išsigydyti.

Veganiškai S. Gelašvili-Niūniavė valgo jau 24 metus, ir nepaisant to, kad jos dienos meniu kiekvieną dieną skiriasi, ji turi vieną taisyklę, kurios stengiasi laikytis: „Įvairiai, kaip kada norisi – pusryčiams renkuosi jogurtą su vaisiais, avižas, kartais net salotas. Pietums – salotos, makaronai ar ryžiai su daržovėmis, iš tiesų, labai įvairiai! Bet kiekvieną dieną geriu spaustas daržovių sultis.“

Pati Sofio pasakojo, kad būdama vegane ji susiduria ir su tam tikromis sveikatos bėdomis, o ypatingai – baltymų trūkumu: „Pradėjau naudoti daugiau visokių pupelių, į salotas dažniausiai maišausi ir lęšių.“

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma moteris nepamena kada tiksliai jai buvo nustatyta mažakraujystė, tačiau nuo jos kentė visą vaikystę, o reikalai ypatingai pablogėjo tada, kai Sofio ėmė laukti šeimos pagausėjimo.

REKLAMA

„Anksčiau tiesiog nuolat gerdavau geležį, bet vis tiek dažniausiai sunkiai tai pakeldavau“, – prisiminimais dalijosi ji.

Galiausiai, kai jau atrodė, kad išbandė viską, S. Gelašvili nusprendė paskutinį bandymą suteikti ir gimtojoje Gruzijoje itin išgirtoms granatų sultims. 

„Gruzijoje man visi jas nuolat siūlydavo, ypatingai granatų sezono metu. Tetos sakydavo, kad sultys labai padeda sergant mažakraujyste, todėl buvau nusprendusi jas įtraukti į savo dienos meniu. Tačiau per dieną išgerdavau ne daugiau pusės stiklinės, kadangi jose daug cukraus“, – patirtimi dalijosi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar, tyrimus neseniai pasidariusi Sofio, buvo maloniai nustebinta: „Tyrimus darausi kas pusę metų, o paskutinį kartą, kai dariausi, mažakraujystės nebebuvo – atvirkščiai, rodė kad geležes netgi per daug.“

Tiesa, nors mažakraujystė Sofio šiuo metu nebekankina, savo minusių kartais vis dar turi veganiškos mitybos padariniais. „Nemeluosiu, tikrai būna visko – dažnai jaučiuosi pavargusi ir silpna. Jei taip būna, geriu vitaminus“, – sakė ji.

Baigdama pokalbį grožio salono savinininkė pasakojo, kad sveikatos klausimais ją itin domina, todėl asmeninėje „Instagram“ paskyroje ji žadėjo kuo dažniau dalintis veiksmingais patarimais, kuriuos ir pati yra išbandžiusi! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų