REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ugniagesiai-gelbėtojai ir policija pranešė, kad naujametė naktis tarnyboms nebuvo lengva.  

Ugniagesiai-gelbėtojai ir policija pranešė, kad naujametė naktis tarnyboms nebuvo lengva.  

REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Saulius Žilinskas be kita ko BNS informavo, kad šią naktį gaisrų buvo gerokai daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

Nuo gruodžio 31-osios 22 val. iki sausio 1-osios 7 val. ryto policija registravo 1437 įvykius. Apie sunkius nusikaltimus nepranešta. 

Skaudžiausia žinia buvo, kad Vilniaus rajone sausio 1-osios naktį, apie 3.36 val. važiuojamojoje dalyje mirtinai sužalota moteris. Taip pat paryčiais Vilniuje ligoninėje mirė galimai perdozavęs narkotikų jaunas vyras.

Pasak Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio, daugiausiai buvo viešosios tvarkos pažeidimų, pranešimų apie muštynes ir triukšmo atvejus.   

REKLAMA
REKLAMA

„Dar išskiria smurto artimoje aplinkoje atvejai, jų registruota beveik 250“, – BNS nurodė jis. 

Nuo pirotechnikos nukentėjo 11 žmonių. „Daliai pagalba suteikta vietoje, dalis atsidūrė ligoninėse“, – pranešė R. Matonis. 

REKLAMA

Policija skelbia, kad mažiausiai trys asmenys nuo pirotechnikos nukentėjo sunkiau. Visi sužalotieji yra vyrai. Dėl plaštakų ar pirštų traumų kreiptasi į Vilniaus, Alytaus ir Biržų ligonines. 

Sausio 1-ąją, apie 1 val. į Biržų ligoninę pristatytas ir dėl riešo ir plaštakos amputacijos paguldytas vyras, gimęs 1988 metais, kuris medikams paaiškino, kad susižalojo sprogdindamas petardą.

Apie 2.23 val. į Vilniaus ligoninę kreipėsi ir dėl plaštakos trauminės amputacijos paguldytas jaunuolis, gimęs 2002 metais, kuris medikams paaiškino, kad susižalojo sprogdindamas petardą balkone.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 3.12 val. į Alytaus ligoninę dėl rankos piršto dalinės amputacijos ir žaizdos kreipėsi 1987 metais gimęs vyras, kuriam rankose sprogo petarda. Vyras, suteikus medicininę pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

Klaipėdoje po vidurnakčio nuo petardų apdegė automobilis.

Šilutės rajone, Tranksėdžiuose gaisras gyvenamojo namo balkone kilo, kaip įtariama, dėl aplinkui namą sprogdinamų petardų. 

Policija nurodo, kad dėl prieš vidurnaktį, apie 23.45 val. kilusio gaisro sudegė balkono langų rėmai, miegamojo langas su durimis, apgadinta miegamojo lova, buitiniai prietaisai, rūbai, virtuvinis baldų komplektas. Nuostolis – 11 090 eurų.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyriausiasis specialistas S.  Žilinskas, nuo sausio 1-osios vidurnakčio ugniagesiai-gelbėtojai skubėjo gesinti 77 gaisrų, bet juose žmonės nenukentėjo. 2019 metų sausio 1-osios naktį buvo kilę 44 gaisrai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įvairiausio pobūdžio jie buvo. Degė 38 konteineriai – antžeminiai ir požeminiai. Degė medžiai, fejerverkų pakuotės. Buvo 15 atvejų“, – teigė S. Žilinskas. 

Pasak S. Žilinsko, po vidurnakčio vienu metu buvo fiksuoti net 66 ugniagesių-gelbėtojų išvykimai į įvykių vietas – daugiausia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų