REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento kanceliarija paskutinę 2019 m. dieną sudarė sutartį, kuria nusipirko šviečiantį fontaną. Jis Prezidentūros teritorijoje bus įrengtas per pusmetį.

Prezidento kanceliarija paskutinę 2019 m. dieną sudarė sutartį, kuria nusipirko šviečiantį fontaną. Jis Prezidentūros teritorijoje bus įrengtas per pusmetį.

REKLAMA

Pati sutartis skelbiama Centrinės viešųjų pirkimų informacinė sistemos interneto puslapyje.

Pagal sutartį, už daugiau kaip 117 tūkst. eurų perkamos fontano įrengimo darbo projekto parengimo paslaugos ir fontano įrengimo darbai.

Paslaugos ir darbai perkami iš bendrovės „Poolservice“.

Per 5 dienas Prezidentūra bendrovei turėtų sumokėti 40 proc. sutarties vertės dydžio avansą.

Visi darbai turėtų būti atlikti ne ilgiau kaip per 6 mėnesius. Taigi, liepos 1 d. fontanas jau turėtų veikti.

Sprendžiant iš prie sudarytos sutarties pridėto fontano technologijos aprašymo fontaną apšvies 28 povandeniniai šviestuvai, jis veiks skirtingomis programomis.

REKLAMA
REKLAMA

Numatytas fontano skersmuo – daugiau kaip 11 m, vanduo jame bėgs iš 84 purkštukų.

Įrengiant baseiną ketinama Prezidentūros kieme iškasti ir išvežti 60 kubinių metrų grunto.

Pagal sutartį atviriems darbams bus suteikta 5 metų garantiją, o 10 metų – paslėptiems darbams ir įrangai.

REKLAMA

Suprojektuotas jau seniai

Gitano Nausėdos atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis portalui tv3.lt pasakojo, kad šis fontanas yra bendro Prezidentūros rūmų atnaujinimo ir pritaikymo veiklai ir reprezentacijai dalis.

„Projektas pradėtas dar praėjusiame amžiuje. 1995 m. buvo renovuota Prezidentūra ir atnaujinta, ir pritaikyta Prezidentūros reikmėms. Ir tais metais, kai darytas projektas, toje vietoje buvo suprojektuotas fontanas. Tik tada jis nebuvo iki galo įrengtas.

Tai reiškia, kad vidinė Prezidentūros aikštėje buvo įrengta vieta, suformuota fontano zona. Tik tiek, kad tuo metu ten buvo įrengtas gėlynas“, – aiškino A. Bubnelis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis priminė, kad ne visi Prezidentūros rūmų ansamblio atnaujinimo darbai padaryti iš karto. Pavyzdžiui, Kolonų salė buvo atidaryta 2005 m., 2009 m. pabaigtas kontrolės postas iš Krašto apsaugos ministerijos pusės, o Valstybės pažinimo centras atidarytas tik 2015 m.

„Fontanas yra turbūt galutinis akcentas ir pabaigimas to bendro Prezidentūros pastato atnaujinimo ir pritaikymo tiek Prezidentūros, tiek reprezentacinėms reikmėms“, – komentavo šalies vadovo atstovas.

Jis pabrėžė, kad visi darbai (taip pat ir fontano įrengimo) buvo numatyti pradiniame etape ir jų kaina įtraukta į pradinę sąmatą. Tai buvę prieš kelis dešimtmečius.

„Aišku, finansai eina tuo metu, kai statai, pinigai iš tų metų biudžeto eilučių. Tačiau sprendimai, kad fontanas būtų įrengtas, priimtas renovacijos pradžios metu“, – komentavo A. Bubnelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Prezidentūra yra ne tik vieta kur dirba prezidentas ir jo komanda. Jos pastatų ansamblį sudarančiuose pastatuose nuolat lankosi užsienio delegacijos, vyksta įvairūs renginiai, kuriuose lankosi šimtai žmonių. Pradinį projektą su numatytu fontanu norima visiškai pabaigti, kad būtų išpildyta visi reprezentacijos sumanymai.

Prezidento atstovas taip pat patikino, kad iniciatyva pabaigti projektą gimė gerokai anksčiau nei buvo sudaryta sutartis.

„Lapkričio mėnesį parengtas projektas ir paskelbtas pirkimas. Pirkimai užtrunka. Laimėjo mažiausią kainą pasiūlęs tiekėjas ir su juo buvo pasirašyta sutartis.

Tikimės, kad per kitus metus fontanas bus įrengtas, nes tai nebus labai sudėtinga padaryti, nes daug darbų padaryta dar 1995 m. Dabar bus tik su vamzdynų įrengimu ir antžemine fontano dalimi“, – sakė A. Bubnelis.

REKLAMA

Jis taip pat pridūrė, kad Prezidentūrą siekiama padaryti kuo atviresnę visuomenei:

„Per savaitę vyksta bent po keletą renginių Prezidentūroje, forumai, konferencijos, ji atvira miestiečiams ir turistams. Ir todėl siekiama baigti projektą, kad jis atitiktų projektuotojų sumanymus. Ir Prezidentūra būtų patraukli kaip turistinis objektas užsieniečiams. Ir vilniečiams kaip įdomi savaitgalio popietės erdvė su šeimomis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų