REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kviečiame trumpam nusikelti į tikrą ledo karalystę, į kasmet ledo miestu visą pasaulį stebinantį Kinijos Harbiną.  

Kviečiame trumpam nusikelti į tikrą ledo karalystę, į kasmet ledo miestu visą pasaulį stebinantį Kinijos Harbiną.  

REKLAMA

Iš paukščio skrydžio atrodo, lyg žvelgtum į baltu sniegu nuklotą miestą, bet priartėjus aiškėja, kad miestas ne dengtas sniegu, o ir yra statytas iš sniego ir ledo. Neįtikėtinos ledo tvirtovės, bokštai, ištisos gatvės… tikra ledo karalystė. Ir ji būtent šiandien duris lankytojams atveria Kinijos šiaurės rytuose esančiame Harbine. Heilongdziango provincija įspūdingu ledo miestu jau ne pirmus metus stebina visą pasaulį.

Ledo ir sniego pasaulio plotas – net 600 tūkst. kvadratinių metrų, arba 60 hektarų. Didžiuliame plote suręsti net per 20-mt didelių ledo ir sniego statinių. Pagrindinio bokšto aukštis – net 40 metrų. Nedaug trūksta iki 52-iejų metrų aukščio Vilniaus Katedros varpinės, o štai 25 metrų aukščio Vilniaus Kalėdų eglutė prie šio bokšto atrodytų mažylė.

Visą šį grožį Harbine statė 10 tūkst. darbininkų. Plušo 15 dienų. Didžiuliams statiniams panaudojo net 120 tūkst. kubinių metrų ledo, išpjauto iš netoliese esančios upės.

REKLAMA
REKLAMA

Natūralaus sniego ledo ir sniego karalystei pritrūko, tad teko papildomai pasigaminti 22 tūkst. kubinių metrų sniego. Dirbtinai sukurtas sniegas esą tankesnis ir net geriau nei natūralus tinka sniego statiniams.

Beje, sausio 5 d. čia, Harbine, prasidės ir tarptautinis ledo skulptūrų festivalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų