REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį kreipėsi į Teisėjų tarybą, inicijuodamas neblaivios avariją sukėlusios Alytaus apylinkės teismo teisėjos Vaidutės Stangvilienės atleidimą. 

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį kreipėsi į Teisėjų tarybą, inicijuodamas neblaivios avariją sukėlusios Alytaus apylinkės teismo teisėjos Vaidutės Stangvilienės atleidimą. 

REKLAMA

V. Stangvilienę siūloma atleisti iš pareigų jai pažeminus teisėjo vardą.

Šalies vadovas taip pat sustabdė teisėjos įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jos atleidimo iš pareigų.

Sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą buvo priimtas generaliniam prokurorui pateikus duomenų, kad V. Stangvilienės atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo apsvaigus alkoholiu, teigiama Prezidentūros pranešime.

G. Nausėdos teigimu, teisėjams yra keliami ne tik ypač aukšti profesionalumo, bet ir elgesio, moralės reikalavimai. Teisėjų reputacija privalo būti nepriekaištinga, o elgesys, susijęs ne tik su tiesioginiu pareigų atlikimu, bet ir su darbu nesusijusioje aplinkoje, neturi kelti jokių abejonių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak šalies vadovo, teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo to priklauso ir žmonių pasitikėjimas teismais.

Policijos departamentas pranešė, kad V. Stangvilienės vairuojamas „Nissan Primera“ Alytuje, Ligoninės gatvėje aikštėje kliudė stovintį „VW Golf“.

REKLAMA

59-ių teisėjai nustatytas 2,44 promilių girtumas. Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

V. Stangvilienė teisėja Alytuje dirba nuo 1994-ųjų. 

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo apsvaigus alkoholiu. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų ir teisės vairuoti praradimas nuo vienerių iki penkerių metų. 

V. Stangvilienė portalui alytausnaujienos.lt yra sakiusi, jog pati nemato savęs toliau dirbančios teisėjos darbą: „Kaip aš galiu ja būti, jei pati tokias bylas nagrinėju. Man tikrai gėda ir prieš kolektyvą, ir prieš pažįstamus“.

„Buvo sunkus laikotarpis darbe, šiais metais dirbau ikiteisminių tyrimų teisėja. Tokių tyrimų šįmet labai padaugėjo. Dar prisidėjo asmeninės problemos, tiesiog palūžau. Parkuodama savo automobilį užkliudžiau kitą, to net nepajutau, per sprindį nubraukiau jo priekinę detalę. Iš namo išėję du vyrai pradėjo ant manęs šaukti, aš tiesiog pasimečiau. Tikriausiai jie iškvietė ir policiją“, – kalbėjo teisėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų