REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 26-ąją, Los Andžele mirė klasika tapusio filmo „Lolita“ aktorė Sue Lyon. Moteriai buvo 73-eji.

Gruodžio 26-ąją, Los Andžele mirė klasika tapusio filmo „Lolita“ aktorė Sue Lyon. Moteriai buvo 73-eji.

REKLAMA

Ilgametis Lyon draugas Filas Sirakopulosas „New York Times“ pasakojo, kad kurį laiką ji turėjo problemų su sveikata.

Lyon aktorės karjera truko nuo 1959 iki 1980 m., o jos reikšmingiausias vaidmuo buvo tituluotas 1962 m. filme pagal Vladimiro Nabokovo romaną apie vidutinio amžiaus vyrą, kuris tampa seksualiai apsėstas merginos. Lyon buvo atrinkta iš daugiau nei 800 merginų, kurios dalyvavo perklausose. Nabokovas apibūdino ją kaip „tobulą nimfą“.

Nors Nabokovo 1955 m. Romanas buvo vertinamas kaip skandalingas, filmas buvo mažiau šokiruojantis dėl ribojančio kino filmų gamybos kodekso.

Lyon gimė Davenporte, Ajovoje. Prieš Los Andželą, ji su šeima persikėlė į Dalasą. Prieš gaudama lemiamą vaidmenį karjeroje, ji pasirinko Laurie vaidmenį „Loretta Young Show“ ir nedidelę rolę septintojo dešimtmečio seriale „Dennis the Menace“. Ji laimėjo 1963 m. „Auksinį gaublį“ perspektyviausių naujokių-moterų kategorijoje „Lolita“.

REKLAMA
REKLAMA

Po „Lolita“ Lyon vėl vaidino vilioklę paauglę Johno Hustono „Iguanos naktyje“ ir pasirodė Johno Fordo „7 moterys“ ir Gordono Douglaso „Tony Rome“, kuriame vaidina Frankas Sinatra. Ji pasirodė televizijos serialuose, įskaitant „Meilė, amerikietiškas stilius“, „Fantazijos sala“, „Policijos istorija“ ir „Naktinė galerija“. Paskutinis jos vaidmuo buvo 1980 m. Siaubo filme „Aligatorius.

REKLAMA

Lyon buvo kelis kartus ištekėjusi, įskaitant ir skandalingą santuoką su Cotton Adamson. Adamsonas tarnavo kalėjime už tiek antrojo laipsnio žmogžudystes, tiek plėšimus. Ji taip pat buvo susituokusi su Hamptonu Fancheriu, Rolandu Harrisonu, Edwardu Weathersu ir Richardsu Rudmanu. Jos vedybos su Rudman truko nuo 1985 iki 2002 m.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų