REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaisrai Australijoje pražudė tūkstančius koalų

Šiauriau Sidnėjaus siaučiantys gamtiniai gaisrai tikriausiai pražudė tūkstančius koalų ir dar labiau sumažino šių Australijos simboliu tapusių pažeidžiamų sterblinių populiaciją, pranešė pareigūnai.

Šiauriau Sidnėjaus siaučiantys gamtiniai gaisrai tikriausiai pražudė tūkstančius koalų ir dar labiau sumažino šių Australijos simboliu tapusių pažeidžiamų sterblinių populiaciją, pranešė pareigūnai.

REKLAMA

Naujojo Pietų Velso pakrantės šiauriniame ir vidurio ruože gyveno apie 28 tūkst. koalų, bet pastaraisiais mėnesiais liepsnoję gaisrai jų skaičių tikriausiai smarkiai sumažino. Kaolos yra Australijos vietiniai žinduoliai ir vieni mylimiausių gyvūnų šioje šalyje, bet nykstant natūralioms buveinėms joms kyla vis didesnis pavojus.

„Sunaikinta iki 30 proc. jų buveinių, – visuomeniniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC) sakė Australijos aplinkos ministrė Susan Li. – Sužinosime daugiau, kai gaisrai aprims ir bus galima atlikti tinkamus vertinimus.”

Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose buvo paskelbta didžiulio populiarumo sulaukusių vaizdo įrašų, kuriuose matyti per gaisrus išgelbėtos koalos, godžiai geriančios vandenį.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaunu laiškų iš viso pasaulio nuo žmonių, kurie yra smarkiai sujaudinti ir sužavėti mūsų laukinės gyvūnijos savanorių [gelbėtojų] atsako, taip pat šių smalsių gyvūnų įpročių“, – sakė S. Ley.

REKLAMA

Australiją apėmus didelei gaisrų krizei šalyje šiemet išdegė jau apie 5 mln. hektarų, žuvo devyni žmonės ir supleškėjo daugiau kaip tūkstantis namų.

Šeštadienį buvo paskelbtas „labai didelis“ gaisrų pavojus Naujajame Pietų Velse ir Australijos sostinės teritorijoje, regione vėl padidėjus kaitrai. Sidnėjaus vakariniuose priemiesčiuose termometrai rodė 41 laipsnį pagal Celsijų. Sekmadienį pačiame mieste oras gali įkaisti iki 31 laipsnio, o antradienį prognozuojama iki 35 laipsnių kaitra.

Priešgaisrinės tarnybos paragino gyventoju „stebėti ir reaguoti“ į šioje valstijoje liepsnojančius du didelius gaisrus.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinėje Kamberoje šeštadienį karštis siekė 38 laipsnius. Kaitros banga tikriausiai laikysis visą ateinančią savaitę.

Tuo metu Naujojo Pietų Velso gelbėjimo tarnybų ministras Deividas Eliotas išvyko su šeima atostogauti į užsienį, nors premjero Scoto Morisono atostogos su šeima Havajuose neseniai išprovokavo didelį visuomenės pasipiktinimą.

S. Morrisonas galiausiai atsiprašė, kad paliko gaisrų krizės apimtą šalį ir praeitą savaitgalį anksčiau laiko grįžo į Sidnėjų.

D. Elliottas savo ruožtu sakė, kad būdamas užsienyje kasdien gaus aktualią informaciją.

„Jeigu krūmynų gaisrų padėtis to reikalautų, nedelsdamas grįšiu namo“, – teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų