REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Somalio sostinėje sprogo užminuotas sunkvežimis

Somalio sostinėje Mogadiše daugiau kaip 20 žmonių žuvo šeštadienį detonavus sprogmenų prikrautam sunkvežimiui, sakė saugumo pareigūnai ir įvykio liudininkai.

Somalio sostinėje Mogadiše daugiau kaip 20 žmonių žuvo šeštadienį detonavus sprogmenų prikrautam sunkvežimiui, sakė saugumo pareigūnai ir įvykio liudininkai.

REKLAMA

 Somalio sostinėje Mogadiše užminuotam automobiliui šeštadienį sprogus judrioje miesto dalyje žuvo mažiausiai 76 žmonės ir dar daugybė buvo sužeista, pranešė vienas greitosios pagalbos pareigūnas.

„Mūsų patvirtintas aukų skaičius yra 76 žuvę ir 70 sužeistų, bet jis dar gali išaugti“, – naujienų agentūrai AFP sakė privačios greitosios pagalbos tarnybos „Aamin Ambulance“ direktorius Abdukadyras Abdirahmanas Hadžis.

Tuo metu Somalio parlamento narys Abdirizakas Mohamedas per „Twitter“ anksčiau parašė, kad sprogimas nusinešė daugiau kaip 90 žmonių gyvybių ir kad tarp žuvusiųjų yra mažiausiai 17 policininkų ir keturi užsieniečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Saugumo pareigūnas Abdulahis Adanas anksčiau sakė, kad judriame Mogadišo rajone buvo detonuotas sprogmenų prikrautas sunkvežimis.

„Manome, kad jį vairavo mirtininkas sprogdintojas, mėginęs pakenkti civiliams gyventojams“, – nurodė jis.

REKLAMA

Sprogimas nugriaudėjo vietoje, kur dažnai formuodavosi eismo spūstys dėl saugumo patikros posto ir mokesčių rinkimo punkto.

„Tai niokojantis incidentas, nes sprogimo metu toje vietoje buvo daug moksleivių, vežamų autobusais“, – sakė kitas įvykio liudininkas Muhibas Ahmedas.

Netoli incidento vietos buvęs Sakarijė Abdukadyras sakė, kad sprogimo banga išdaužė jo automobilio langus.

„Temačiau išsibarsčiusius aukų kūnus... kai kurie jų buvo neatpažįstamai apdegę“, – pasakojo jis.

Mogadiše neretai įvykdoma atakų panaudojant užminuotus automobilius. Somalyje aktyviai veikia islamistų judėjimas „al Shabaab“, palaikantis glaudžius ryšius su teroristų tinklu „al Qaeda“.

REKLAMA
REKLAMA

Ši grupuotė 2011 metais buvo išstumta iš Somalio sostinės, bet tebekontroliuoja kai kurias kaimiškas vietoves. „Al Shabaab“ taip pat yra surengusi atakų kaimyninėje Kenijoje.

Prieš dvi savaites penki žmonės žuvo per kelias valandas trukusį „al Shabaab“ kovotojų puolimą prieš vieną viešbutį Mogadiše, kuriame neretai apsistoja politikų, karininkų ir diplomatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų