REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artūras Milaknis sužaidė vienas geriausių savo rungtynių Eurolygoje, pataikė 5 tritaškius iš 8 ir pelnęs 19 taškų, kartu su Zachu LeDay, buvo rezultatyviausi devynių iš eilės pralaimėjimų seriją nutrakusioje Kauno „Žalgirio“ komandoje.

Artūras Milaknis sužaidė vienas geriausių savo rungtynių Eurolygoje, pataikė 5 tritaškius iš 8 ir pelnęs 19 taškų, kartu su Zachu LeDay, buvo rezultatyviausi devynių iš eilės pralaimėjimų seriją nutrakusioje Kauno „Žalgirio“ komandoje.

REKLAMA

Žalgiriečiai svečiuose 98:73 sutriuškino Miuncheno „Bayern“, o A.Milaknis juokavo, kad dar prieš šias rungtynes buvo aišku, jog jie švęs pergalę.

„Galėsit parašyti – istorinė pergalė, va antraštė iškarto“, – rūbinėje juokavo A.Milaknis. „Smagu, kad šį šventinį laikotarpį gavome ir mes dovanų. Buvo jau aišku prieš rungtynes, kad bus pergalė, bet čia nesiplėsiu“.

– Ką turite omenyje, kad prieš rungtynes buvo aišku, jog bus pergalė?

– Susirinkome visi į krūvą ir nusprendėme, kad reikia pergalės. Viskas buvo nuspręsta.

– Du mėnesiai be pergalių. Kiek tai buvo sunku ir kaip jaučiatės nuplovę tai?

– Labai sunkus jausmas, ypač tada, kai jauti, kad esi arti rungtynių. Tie nepataikymai labai kirsdavo... Buvo sunku, bet dirbome, daug žiūrėjome vaizdo įrašų, treniravomės, neturėjome švenčių ir tai kažkiek po truputį atsiperka. Viskas vėluoja, bet reikia kantriai laukti ir dirbti. Treneris minėjo, kad rungtynės po rungtynių galime įveikti kiekvieną varžovą ir nereikia žiūrėti į rezultatą, o tiesiog kabintis į šias pozityvias rungtynes. Po Milano rungtynių sakiau, kad reikia pergalės, jog viskas pajudėtų ir reikia tikėtis, kad tai yra ta pergalė, po kurios galėsime žygiuoti toliau.

REKLAMA
REKLAMA

– Kas šiandien buvo kitaip su „Žalgiriu“?

– Iš taktinės pusės buvo viskas supaprastinta iki minimumo – nebuvo jokių keitinėjimų gynyboje, buvo tam ruoštasi. Galbūt tų detalių ir klaidų buvo mažiau, išskyrus antrąjį kėlinį. Taip pat buvo ta energija nuo pat rungtynių pradžios, uždavėme toną, taip pat pataikėme, o tai bet kokiose rungtynėse atriša visiems rankas ir viskas lengviau sprendžiasi. Su gynyba niekada neturėjome problemų, net kai ir pralaimėdavome.

REKLAMA

– Pirmą ketvirtį pataikėte 4 iš 5 tritaškių. Toks buvo planas atakuoti iš toli?

– Kiekvienas rungtynes metame tiek pat tų tritaškių, bet vienose rungtynėse jie įkrenta, kitose – ne. Kai įmeti, visiems viskas atsiriša ir yra lengviau, bet visur palaikėme tą balansą – tiek iš po krepšio, tiek tritaškiais.

– T.Walkupas atliko 11 rezultatyvių perdavimų, o visa komanda jų padarė 29. Ką galite apie tai pasakyti?

– Prieš kelias dienas skaičiau, kai Milošas Teodosičius su Stefanu Markovičiumi atliko po 10 perdavimų per rungtynes ir dar šnekėjome, kad tokius du turint komandoje būtų kitaip, bet pasirodo, kad mes ir patys galime sujudėti, pridaliname tų rezultatyvių perdavimų ir nereikia čia ieškoti problemos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų