REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Katažina Zvonkuvienė įsileido į šventiškai papuoštus namus (nuotr. asm. archyvo)

Vaikams Kalėdos yra neatsiejamas metas su šventiniais pasirodymais bei dovanomis. Būtent tokiam ruošėsi ir Katažinos bei Deivydo Zvonkų dukrelė Kornelija.

17

Vaikams Kalėdos yra neatsiejamas metas su šventiniais pasirodymais bei dovanomis. Būtent tokiam ruošėsi ir Katažinos bei Deivydo Zvonkų dukrelė Kornelija.

REKLAMA

Atlikėja socialiniame tinkle pasidalijo itin mielu vaizdo įrašu, kuriame mažoji mergaitė rodo pasirodymą.

Feisbuke moteris rašė: „Net kai vaikai suserga ir nenueina į žiburėlio šventę – ŠVENTĖ ATEINA PAS JUOS.“

Mergytė deklamavo eiles bei mielai strikinėjo. Mažais žingsniukais trepsėjo bei laukė artėjančių Kalėdų.

Tiesa, visai neseniai su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais Katažina pasidalijo mintimis apie savo šeimos tradicijas.

Viskas buvo kitaip

Garsi šalies atlikėja sakė, kad jų šeima yra labai pamaldi: „Mums šios šventės labai svarbios. Tai Dievo gimimas, Jėzaus atėjimas į mūsų širdis. Šias šventes visuomet pradedame malda, einame į bažnyčią, o prie stalo dalijamės paplotėliu. Palinkime vieni kitiems ramybės, pasimeldžiame su šeima prie bendro stalo.“

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kiek anksčiau Kūčios ir Kalėdos buvo kiek kitokios, nei yra dabar. Su giliu liūdesiu ji sakė, kad tėčiui mirus, jo darbus perima mama. „Kūčių vakarienė prasideda malda – kuomet buvo gyvas tėtis, tai darydavo jis. Jis imdavo vadeles į savo rankas, buvo šeimos galva… Jam mirus, tai daro mama arba mes su sese. Taip pat, kai tėvelis buvo su mumis, turėjome tradiciją, kad kiekvienas vaikas gauna po 100 litų. Nesvarbu, ar tu mažas, ar didelis. Tėvams, kurie gyvena kaime, būdavo sunku išvažiuoti ir ieškoti dovanų, tad gaudavome pinigų“, – jautriai pasakojo pašnekovė.

REKLAMA

Ji pridūrė, kad ir pačios tradicijos dėl namų puošimo pasikeitė: „Jau neinu į mišką eglės kirsti, jau nebėra tėčio, kuris sėdėdavo prie pečiaus ir virdavo aguonas... Daug kas pasikeitė – dabar dar labiau šią šventę sureikšminu, nes ji man yra gražiausia metuose.“

Kalbėdama apie šias šventes, Katažina parodė visai kitą savo pusę. Scenoje ji visuomet linksma, energinga ir besišypsanti, tačiau ją labai veikia religingi dalykai: „Giesmės, maldos ir laikas su šeima – labai svarbu. Kuomet giedu, aš visada susigraudinu. Šios šventės yra puiki proga, kuomet tu gali už kažką atsiprašyti, ko, kaip pastebiu, žmonės dažnai nedaro.“

REKLAMA
REKLAMA

Dėl darbo net ėjo išpažinties

Katažina pasakojo, kad jai šios šventės susijusios su religiniais dalykais, o ne puošmenomis. Pastarosios tik sustiprina šventinę dvasią. Jai labai svarbu švenčių metu būti su artimiausiais šeimos nariais. Tačiau moters profesija ne visada leidžia save atiduoti tik šeimai.

„Mano tokia profesija, kuomet man reikia linksminti žmones ir jiems dainuoti. Anksčiau šis laikotarpis buvo ramesnis. Scenoje aš turiu būti visuomet linksma ir energinga, tačiau šios šventės reikalauja rimties bei buvimo su šeima. Per Kalėdas būna pats darbymetis. Norėčiau labiau atsiriboti ir daugiau laiko leisti su šeima, bet per tiek daug metų scenoje jau įpratau. Sykį dėl koncertų per šventes pasijutau taip blogai, kad net nuėjau išpažinties. Jaučiasi tas nesmagumo jausmas, kai norisi būti ramiai su šeima, bet turi nuo to atsiriboti. Turiu priprasti, kad tokia mano profesija“, – pasakojo Katažina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalėdos – dovanų metas

Moteris yra giliai įsitikinusi, kad per šias šventes dovanos nėra svarbiausia. „Dabar perėjo tokios tradicijos, kad norisi nustebinti artimą. Aš esu labai praktiška moteris, tad dovanas perku būtent tokias. Galvodama apie dovanas, tai aš stengiuosi neklausti, o pati sugalvoti, kaip nustebinti. Mano vyras irgi labai praktiškas. Jis visada sugalvoja tai, ką galiu panaudoti: dovanų kuponą, kosmetikos ar drabužių. Man svarbu, kad dovana būtų naudinga.“

Nenuvaldomu greičiu artėjančios šventės puikiai nuteikė ir pačią atlikėją, kuri iš visos širdies norėtų visiems palinkėti jaukių ir šiltų Kūčių bei Kalėdų. „Daugiau pozityvo, šypsenos, dėmesio artimajam. Užtenka net skambučio, kuris užtruks minutę. Jis tiesiog pradžiugina, palinkėsiu gražių Kalėdų. Manau, labai svarbu susimąstyti, kokią mintį siunčia Kalėdos“, – šyptelėjo K.Zvonkuvienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų