REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Princas Philipas (nuotr. SCANPIX)

Didžiosios Britanijos monarchės Elizabeth II sutuoktinis princas Philipas buvo paguldytas į ligoninę dėl senos ligos, penktadienį pranešė Bakingamo rūmai.

3

Didžiosios Britanijos monarchės Elizabeth II sutuoktinis princas Philipas buvo paguldytas į ligoninę dėl senos ligos, penktadienį pranešė Bakingamo rūmai.

REKLAMA

Kaip pranešama, 98-erių princas vienoje Londono ligoninėje atsidūrė atsargumo sumetimais.

 

Šis Graikijos ir Danijos princas tuometę princesę Elizabeth vedė 1947 metų lapkričio 20 dieną. Ilgiausiai tarnaujantis princas konsortas Britanijos istorijoje 2017 metais nusišalino nuo daugumos visuomeninių pareigų.

2011 metais per Kalėdas Sandringame princas Philipas dėl krūtinės skausmų keturioms dienoms pateko į ligoninę, kur jam sėkmingai buvo atlikta koronarinė angioplastika ir stentavimas.

2017 metais nusišalinęs nuo karališkų pareigų jis didžiąją dalį laiko praleidžia šiame dvare. Sausio mėnesį netoli Sandringamo dvaro princo vairuojamas visureigis susidūrė su kitu automobiliu ir apvirto. Po šio įvykio Philipas atsisakė vairuotojo pažymėjimo. Kalėdų tradicija Britų karališkoji šeima Kalėdas tradiciškai švenčia Sandrigamo dvare.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 25 dieną šeimos nariai eina į bažnyčią ir sveikina prie jos susirinkusią minią. Šiemet karališkosios šeimos gyvenimu besidomintys britai atidžiai stebės princą Andrew, neseniai atsisakiusį dalyvauti viešuose renginiuose, neslūgstant pasipiktinimui dėl šio karališkosios šeimos nario draugystės su su velioniu Jeffrey Epsteinu, kuris buvo nuteistas už lytinius nusikaltimus.

REKLAMA

Anksčiau šią savaitę Andrew dalyvavo karalienės surengtuose prieškalėdiniuose pietuose Bakingamo rūmuose. Karalienė Elizabeth iš Londono į Sandringamą atvyko paprastu keleiviniu traukiniu. Savo dvare ji praleis Kalėdų atostogas ir ten išbus iki vasario 6 dienos, kai bus minimos jos karūnavimo 68-osios metinės. Karalienė važiavo traukinio priekiniame vagone, vilkėdama gelsvai rausvos spalvos paltu ir ryšėdama raštuota skarele.

Atvykusi į Kings Lino traukinių stotį monarchė su juodu rankinuku rankose trumpam įsimaišė tarp žmonių, o paskui buvo palydėta pro šoninį išėjimą į jos laukusį automobilį. Pastaraisiais metais paprastai į dvarą karalienė atvyksta ketvirtadieniais prieš Kalėdas, bet vakar ji turėjo dalyvauti naujo parlamento sesijos atidaryme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų