REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Renkantis naują čiužinį, antčiužinį ar pagalvę labai svarbu apgalvoti nemažai aspektų – taigi, normalu, kad iškyla tam tikrų neaiškumų. Tam, kad pasirinkimas būtų aiškesnis ir lengvesnis, „Magrės baldų“ komanda pateikia atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus šia tema. 

Renkantis naują čiužinį, antčiužinį ar pagalvę labai svarbu apgalvoti nemažai aspektų – taigi, normalu, kad iškyla tam tikrų neaiškumų. Tam, kad pasirinkimas būtų aiškesnis ir lengvesnis, „Magrės baldų“ komanda pateikia atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus šia tema. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Kuris čiužinys geresnis: spyruoklinis ar poliuretaninis? 

Visi „Magrės baldų“ čiužiniai atitinka kokybės standartus, taigi, tiek vienas, tiek kitas pasirinkimas yra geras. Siekiant užtikrinti gerą miego kokybę, svarbiausia atsižvelgti į individualius poreikius. Abiejų tipų čiužinių tinkamumo naudoti laikas yra panašus, t. y. juos reikėtų keisti kas 7 metus. 

REKLAMA

2. Kiek laiko užtrunka, kol priprantama prie naujo čiužinio? 

Tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus individualiai: kartais užtenka ir poros naktų, o kartais gali prireikti ir daugiau. Ilgiausias laikotarpis – maždaug 3 mėnesiai. Jei priprasti prie naujos miego aplinkos nepavyksta, vadinasi, čiužinys parinktas netinkamai, todėl reikėtų jį keisti arba įsigyti antčiužinį. 

3. Naujas čiužinys turi specifinį kvapą. Ką daryti? 

Tai, kad nauji čiužiniai skleidžia specifinį kvapą, visiškai normalu. Jis nekenkia sveikatai ir per porą dienų turėtų išsivėdinti. Jeigu po savaitės vis dar jaučiate stiprų čiužinio kvapą, kreipkitės į įmonės specialistus, atsakingus už produktų kokybę. 

REKLAMA
REKLAMA

4. Ar naujas čiužinys tiks mano dabartinei lovai? 

„Magrės baldų“ gaminiai skirti lovoms su grotelėmis – tam, kad būtų užtikrintas tinkamas čiužinio vėdinimas iš apačios. Jie yra standartinių ilgių ir pločių, todėl jei pasirinkote standartinio dydžio lovą, naujasis pirkinys puikiai tiks. 

5. Ar gaminate čiužinius pagal specialius užsakymus? 

Pagal specialius užsakymus gaminami ir nestandartinių matmenų čiužiniai. Dėl jų reikėtų kreiptis individualiai. 

6. Kaip valyti ir prižiūrėti čiužinio užvalkalą? 

Čiužinio užvalkalą rekomenduojama kartas nuo karto nusiurbti, taip pat – išskalbti 30 o C laipsnių temperatūros vandenyje (itin švelnaus skalbimo režimu). Visus juos galima valyti sausuoju būdu, tačiau negalima džiovinti elektrinėje džiovyklėje: svarbu leisti čiužiniui išdžiūti natūraliai, po to galima lyginti (temperatūra negali siekti daugiau nei 110 o C). Visos skalbimo instrukcijos pateiktos prie gaminių išorinės dalies, tad nenukirpkite etikečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Ar reikia vartyti čiužinį?

„Magrės baldų“ čiužiniai yra vienpusiai, tačiau juos reikia sukioti. Pirmaisiais metais gaminių padėtį rekomenduojame pakeisti (apsukti galvos ir kojų puses) kas 1–2 mėnesius, o antraisiais – du kartus per metus. Dėl to čiužinys ilgiau išlaiko savo formą, funkcijas. Apsukant čiužinį svarbu jo nemėtyti, o padėti gražiai ir švelniai, nepažeidžiant šios patalų dalies.

8. Ar galima čiužinį dėti ant žemės?

Šią priemonę galima dėti ant žemės ir ant jos miegoti, tačiau kartas nuo karto gaminį reikėtų apversti ir leisti išsivėdinti. Visgi geriausios savybės ir ilgiausias tinkamumo naudoti laikas gali būti užtikrinti tada, kai čiužiniai naudojami ant pakelto nuo žemės, porėto pagrindo, kuris užtikrintų efektyvią oro cirkuliaciją.

REKLAMA

9. Kaip išsirinkti pagalvę?

Renkantis pagalvę svarbu atkreipti dėmesį į pečių plotį, tiksliau – į atstumą tarp kaklo ir peties kampo. Jeigu jie platūs – reikia aukštesnės pagalvės. Jeigu esate alergiški dulkių erkutėms, vertėtų rinktis gaminį, kuriame nėra natūralių užpildų, tokių kaip plunksnos. Šiuo atveju geriau įsigyti pagalvę iš putų poliuretano, prisotinto sojų aliejaus, kuris neleidžia veistis šiems mikroorganizmams. Kitas pasirinkimas galėtų būti pagalvė su sintetiniu užpildu.

10. Kaip prižiūrėti pagalves?

Pagalvių užvalkalai turi būti reguliariai skalbiami. Rekomenduojame tai daryti bent vieną kartą per mėnesį. Kad ir koks klausimas kiltų, svarbu rasti atsakymą. Aukščiau pateikta informacija gali padėti išsiaiškinti, į ką atsižvelgti, kad naujieji čiužiniai, antčiužiniai ar pagalvės atitiktų individualius jūsų poreikius be jokių kompromisų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų