REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas pagamins nuostabius Kalėdų patiekalus. Tai bus vieni populiariausių jų receptų, tačiau pritaikyti didžiausiai metų šventei.

Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas pagamins nuostabius Kalėdų patiekalus. Tai bus vieni populiariausių jų receptų, tačiau pritaikyti didžiausiai metų šventei.

REKLAMA

Gian Luca pasidalins netikėtu kišo receptu su silke. Šis patiekalas puikiai tiks pusryčiams, kai šventėms susirenka didelė šeima. Kišas pagaminamas labai paprastai, bet skonis bus netikėtas ir šventiškas.

O visada stebinantis Ali ir šį kartą pasiūlys nuostabų skonių derinį. Kaip sako pats konditerijos meistras, tai bus Kalėdomis kvepianti Pavlova, kuri puikiai papuoš šventinį stalą. Rankos pačios tiesis pagriebti gabalėlį.

Laidos vedėjai kviečia gaminti, stebinti ir mėgautis nuostabiais patiekalais kartu su šeima prie Kalėdų stalo.

Kišas su silke

Jums reikės: Smidrų; 100 g švelniai sūdytos silkės; 150 g šviežių ar šaldytų žirnelių; 4 šaukštų tarkuoto ožkos sūrio; 200 ml grietinėlės; 2 kiaušinių trynių; Sluoksniuotos tešlos; Sviesto; Miltų; 1 l vandens; 1 daržovių sultinio kubelio; Žiupsnelio mairūno; Druskos; Pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Puode užvirti vandenį su sultinio kubeliu.

Nusausinti silkę, supjaustyti ir apkepinti su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Tuomet suberti žirnelius, įpilti šlakelį balto balzaminio acto ir dar šiek tiek apkepti. Įpilti sultinio, kad apsemtų silkę su žirneliais.

REKLAMA

Smidrus sudėti į indą su skylutėmis ir uždėti ant keptuvės, kad jie išvirtų garuose (galima garinti ir ant puodo su sultiniu).

Inde išplakti trynius su grietinėle, įberti mairūno, pipirų ir tarkuotą ožkos sūrį.

Ištepti kepimo formą sviestu ir apibarstyti miltais. Ją pilnai iškloti sluoksniuota tešla (perteklių nupjauti). Ant tešlos dėti visą keptą silkę su žirneliais, smidrus ir užpilti kiaušinio bei grietinėlės plakiniu.

Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Kalėdinė Pavlova

Morengui reikės: 4 kiaušinių baltymų; 100 g cukraus pudros; 100 g cukraus; Laimo žievelės; Šlakelio balto balzaminio acto.

REKLAMA
REKLAMA

Maskarponės kremui reikės: 450 g grietinėlės; 300 g maskarponės sūrio; 5 g vanilinio cukraus; 25 g cukraus; 3 želatinos lakštų.

Mandarinų kurdui reikės: 100 g cukraus; 2 šaukštų kukurūzų krakmolo; 2 kiaušinių; 2 kiaušinių trynių; 100 g mandarinų tyrės; 85 g sviesto; 0,5 laimo sulčių; 1 mandarino žievelės; Raudonų uogų.

Visus ingredientus sudėti į indą ir išplakti iki labai standžių putų. Konditerinio maišelio su antgaliu pagalba suformuoti vainiko formą.

Kepti iki 110°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas. Vandenyje užmerkti želatinos lakštus ir palikti kelioms minutėms išbrinkti.

Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir į ją įberti cukrų bei vanilinį cukrų. Išmaišyti. Nukelti nuo kaitros, sudėti maskarponės sūrį, nusausintus želatinos lakštus ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kremą supilti į įndą, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldutuve atvėsti Mandarinų tyrę su tarkuota mandarino žievele užvirinti.

Puode sumaišyti cukrų su krakmolu, sudėti kiaušinius ir trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į masę įpilti šiek tiek mandarinų tyrės, permaišyti ir grąžinti masę į prikaistuvį. Maišant sudėti sviestą ir kaitinti iki 82 °C. Kaitinti apie 10 min., kol sutirštės.

Atvėsusį maskarponės kremą išplakti ir sudėti į konditerinį maišelį. Taip pat į konditerinį maišelį sudėti ir atvėsusį mandarinų kurdą.

Iškepusį morengą apversti ir ant jo formuoti kremus: pirma maskarponės kremą ir į jo vidų, kaip įdarą, špricuoti kurdą. Dekoruoti raudonomis uogomis ir pjaustytomis mandarinų žievelėmis.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų