REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Eurolygos rungtynėse svečiuose išbandys jėgas su Maskvos srities „Chimki“ klubu, kurį treniruoja Rimas Kurtinaitis.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Eurolygos rungtynėse svečiuose išbandys jėgas su Maskvos srities „Chimki“ klubu, kurį treniruoja Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA

Abi komandos pastaruoju metu rungtyniauja nesėkmingai. Žalgiriečiai patyrė aštuonias nesėkmes iš eilės, o „Chimki“ laimėjo tik vieną iš pastarųjų šešių mačų.

Kauniečiai, turintys tris pergales per 14 turų, užima 18-tą vietą, o „Chimki“ žaidėjai, nugalėję septynis varžovus, yra septinti.

Šią savaitę „Žalgiris“ namie nusileido „Anadolu Efes“ krepšininkams, o „Chimki“ per pratęsimą turėjo pripažinti Pirėjo „Olympiacos“ pranašumą, nors iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti pusantros minutės, turėjo 9 taškų persvarą.

Maskvos srities klubo arkliukas – puolimas. „Chimki“ vidutiniškai pelno po 87,7 taško Tai yra antras rezultatas turnyre. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai įmeta 74,4 taško.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Rusijos ekipa silpnai ginasi. Jie į savo krepšį praleidžia 88,7 taško. Tai 17-oji vieta. Lietuvos komanda leidžia varžovams surinkti 77,1 taško ir yra ketvirta.

REKLAMA

„Chimki“ yra antrojoje pozicijoje pagal rezultatyvius perdavimus – vid. 19,1. Žalgiriečiai jų atlieka 14,9. Šeimininkai gerokai lenkia svečius ir pagal dvitaškių bei tritaškių taiklumą, blokuotus metimus.

Rezultatyviausias „Chimki“ krepšininkas – Aleksejus Švedas. Jis pelno 21,1 taško, be to, atlieka 5,5 rezultatyvaus perdavimo, sukaupia 17,7 naudingumo balo. Tiesa, šio žaidėjo pataikymas yra prastas. Tritaškius jis meta tik 28,6 proc. taiklumu.

Vidurio puolėjo Devino Bookerio sąskaitoje – 13,3 taško, 5,5 atkovoto kamuolio, 15,9 naudinguo balo.

REKLAMA
REKLAMA

R. Kurtinaičio vadovaujama komanda namie laimėjo penkerias iš šešerių rungtynių. Ji savo žiūrovų akivaizdoje neatsilaikė tik prieš „Barcelona“ klubą.

„Chimki“ gretose yra būrys traumuotų žaidėjų – Janis Timma, Timofejus Mozgovas, Jegoras Vialcevas. „Žalgiriui“ nepadės susižeidę Marius Grigonis ir Rokas Jokubaitis.

„Chimki“ kauniečiams neparankus oponentas, daugiausia dėl to, kad propaguoja labai greitą krepšinį. Eurolygoje tarpusavio akistatų rezultatas 7:1 Rusijos koamndos naudai. „Chimki“ žalgiriečius dabar nugalėjo septynis kartus iš eilės.

Maskvos srities krepšininkai tvirtai pirmauja vietos fronte – VTB Jungtinėje lygoje, kurioje laimėjo visus 11 mačų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“, „TV3 Sport“ ir „TV3 Sport 2“ kanalai iš viso šiandien parodys keturias rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Gruodžio 20 d.

18.45 val. „Chimki“ - „Žalgiris“ („Go3“, „TV3 Sport“),

19.15 val. „Anadolu Efes“ - CSKA („Go3“, „TV3 Sport 2“),

19.45 val. „Crvena Zvezda“ - „Olympiacos“ („Go3“),

21.15 val. „Bayern“ - „Barcelona“ („Go3“, „TV3 Sport“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų