REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministro dovana į Kauną iš Vilniaus kraustytis nenorintiems ministerijos valdininkams – esą jam vadovaujant kraustymosi nebus. Tuo metu Ramūnas Karbauskis atkerta, kad ne Andrius Palionis kraustynėms diriguoja, ir tikina, kad ministerija vis tiek bus perkraustyta į laikinąją sostinę.

Žemės ūkio ministro dovana į Kauną iš Vilniaus kraustytis nenorintiems ministerijos valdininkams – esą jam vadovaujant kraustymosi nebus. Tuo metu Ramūnas Karbauskis atkerta, kad ne Andrius Palionis kraustynėms diriguoja, ir tikina, kad ministerija vis tiek bus perkraustyta į laikinąją sostinę.

REKLAMA

Dėl beveik metus vykstančio chaoso ir nežinios ministeriją jau paliko bene trečdalis darbuotojų. Ministras Palionis žada bandyti juos susigrąžinti. Profsąjunga jam siūlo gerai pasukti galva, mat atgal prisivilioti nuviltus žmonės bus labai sunku.

Metų pradžioje Vilniaus centre prie Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro įsikūrusios žemės ūkio ministerijos darbuotojai išgirdo naujieną – teks kraustytis į Kauną. O jau balandį laikinojoje sostinėje duris atvėrė vadinamoji „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimčia darbuotojų.

Prieš tokią rokiruotę sukilo dalis darbuotojų ir ministerijos profsąjunga, o per šį laikotarpį dėl planų keltis į Kauną instituciją paliko bene trečdalis darbuotojų – jų skaičiuojama apie 70.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį ministras Andrius Palionis pareiškė, kad didžiulį šurmulį sukėlusių kraustynių nebebus – ministerijoje pertvarka nebus daroma. Palionis sako, kad sprendimą lėmė darbo grupės išvados. Esa, perdarius skyrius ir departamentus, ministerija normaliu rėžimu dirbti galėtų tik nuo kitų metų vasaros, o juk rudenį rinkimai – tad baiminamasi, kad nauja valdžia iš naujo sumaišytų kortas.

REKLAMA

„Šie ir ateinantys metai ministerijai yra labai svarbūs, nes yra derybinis laikotarpis ir naujų priemonių diegimas, tad psichologinis klimatas yra labai svarbus, kad visi darbai būtų padaryti laiku ir kokybiškai“, – sako ministras Andrius Palionis.

Toks ministro pareiškimas papiktino Ramūną Karbauskį. Valstiečių lyderis sako, kad niekas su juo šiuo klausimu nesitarė ir išlieka kategoriškas – ministerija bet kokiu atveju turės keltis, kaip numatyta valstiečių programoje, o ministras esą neturi galių priimti sprendimą, nes kraustytis nurodė Vyriausybė. Todėl dabar perkėlimo klausimas bus aptarinėjimas koalicinėje taryboje. Beje, rokiruotei iš biudžeto buvo numatyti 200 tūkstančių eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Karbauskis priduria, kad ministerijos pastatas iškils Noreikiškėse, Kauno rajone, Žemės ūkio akademijos teritorijoje.

„Supratom, požiūris yra išsakytas. Kiekvienas turime teisę į požiūrį. Vyriausybės pozicija nesikeičia. Aš kalbėjausi su Sauliumi Skverneliu, ji tikrai nesikeičia. Kitas dalykas, tai yra koalicinės sutarties dalis, Vyriausybės programos dalis. Todėl žemdirbiai gali būti ramūs, ministerija į Kauną bus iškelta“, – pasakoja Seimo narys Ramūnas Karbauskis.

Jei su Karbauskiu žemės ūkio ministras klausimo nederino, tai su premjeru Sauliumi Skverneliu šnektelėjo. Ministras Pirmininkas nėra toks kategoriškas. Jis sako, kad ministerijos filialas Kaune išliks. Papildomi filialai duris turėtų atverti ir kituose miestuose, o pilnai ministeriją į Kauną būtų galima perkelti, jei ateityje būtų svarstomos naujo pastato statybos buvusios akademijos miestelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausia, kad dalis ar atskiri padaliniai ministerijų keltųsi į regionus. Kiek kalbėjau su ministru, tai Kaunas ne paskutinė stotelė. Atskiri padaliniai planuojami ir Panevėžyje, ir Alytuje. Tai labai svarbu skatinant regioninę politiką“, – teigia premjeras Saulius Skvernelis.

Ministras A. Palionis tikina, kad bandys susigrąžinti bent dalį ministeriją palikusių darbuotojų.

„Žiūrėsime per skyrius, kurie turi didžiausią krūvį, kur daugiausiai žmonių išėjo, ir pirmiausia su tų skyrių vadovais kalbėsimės. Pagal išėjusių žmonių kompetenciją žiūrėsime, ką kalbinti sugrįžti, nes, darant naujus konkursus, natūralu, kad tik gegužę-birželį atsistatytumėme.“

REKLAMA

Anot profsąjungos atstovo Audriaus Gelžinio, nors naujiena apie sustabdytą kraustymąsi darbuotojus ir nudžiugino, į tas pačias roges grąžinti išėjusiuosius bus sudėtinga. Ministrui verta pagalvoti, kokiais būdais juos teks prisivilioti.

„Kas dėl susigrąžinimo, tai išgainioti, išgąsdinti, kad visi išsibėgiotų, yra labai lengva, o sugražinti bus tikrai sunkiau. Prireiks ir motyvacijos. Bus sunkiau“, – kalbėjo profsąjungos atstovas Audrius Gelžinis.

Šiuo metu ministerijos filiale Kaune dirba 23 specialistai, planuojama, kad jų bus 30. iš viso ministerijoje darbuojasi apie pustrečio šimto žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų