REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi plaukikės Rūtos Meilutytės karjera Kauno miesto savivaldybėje baigta. Mergina pasitraukė iš Kauno mero Visvaldo Matijošaičio komandos.

Buvusi plaukikės Rūtos Meilutytės karjera Kauno miesto savivaldybėje baigta. Mergina pasitraukė iš Kauno mero Visvaldo Matijošaičio komandos.

REKLAMA

Tai naujienų portalui tv3.lt patvirtino Kauno meras.

„Rūtos patirtis, žinios ir patarimai per pastaruosius kelis mėnesius svariai prisidėjo prie naujojo Vandens sporto centro projekto sportinės dalies sprendinių. Neseniai buvo baigtas projekto ekspertinis vertinimas. Būtent šioje stadijoje jos įžvalgos buvo itin naudingos. Esame dėkingi Rūtai už puikiai atliktą jai pavestą darbą“, – teigė V. Matijošaitis.

Anot Kauno mero, toliau vyksiančiuose procesuose R. Meilutytės pagalba nebebus kritiškai reikalinga, todėl abipusiu sutarimu bendradarbiavimas baigtas. V. Matijošaitis linkėjo buvusiai plaukikei toliau koncentruotis į mokslus ir kitas asmenines veiklas.

„Nuoširdžiai linkime jai sėkmės įgyvendinant tolesnius savo tikslus“, – sakė politikas.

Tačiau V. Matijošaitis neatmetė galimybės, kad R. Meilutytė galėtų sugrįžti į jo komandą.

REKLAMA
REKLAMA

„Vos tik prireikus, Rūta galės prisijungti ir padės rasti palankiausius sprendimus, kad Nemuno saloje iškilsiantis šiuolaikiškas modernus baseinas būtų išties kokybiškas ir patrauklus tiek plaukimo sporto profesionalams, tiek ir visiems entuziastams Kaune“, – tvirtino Kauno meras.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad buvo kilę klausimų, ar R. Meilutytė gali patarinėti Kauno merui dėl aukštojo išsilavinimo stokos.

Kauno miesto savivaldybė skelbė, kad R. Meilutytė V. Matijošaičiui patarinės sporto, sporto infrastruktūros vystymo ir sveikos gyvensenos klausimais. Savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vyriausias specialistas Arnoldas Bukelis tuomet portalui tv3.lt patvirtino, kad R. Meilutytė bus politinio pasitikėjimo mero patarėja.

Valstybės tarnybos departamentas portalui tv3.lt patvirtino, kad politinio (asmeninio) pasitikėjimo patarėjas yra valstybės tarnautojas ir jam keliami reikalavimai apibrėžti Valstybės tarnybos įstatyme. Nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojusiose nuostatose apibrėžiama, kad politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojais gali būti tik tie asmenys, kurie turėtų turėti aukštąjį universitetinį arba aukštąjį koleginį išsilavinimą

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto sudarytame R. Meilutytė gyvenimo aprašyme nurodyta, kad jos išsilavinimas – vidurinis, mergina mokėsi Plimuto (Jungtinė Karalystė) koledže, kurį lanko vaikai nuo 3 iki 18 metų. Informacijos apie aukštąjį R. Meilutytės išsilavinimą rasti nepavyko. 

Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius portalui tv3.lt teigė, kad R. Meilutytę priimti į patarėjų komandą buvo mero asmeninis sprendimas.

„Kauno meras pasitiki Rūtos Meilutytės patirtimi ir kompetencijomis, o Rūta į darbą vieneriems metams buvo priimta su oficialiu įsipareigojimu įgyti aukštąjį išsilavinimą“, – sakė T. Jarusevičius.

Patarėjo nuomone, R. Meilutytė pasitarnaus gerinant baseinų infrastruktūrą Kaune, populiarinant vandens sporto šakas ir pritraukiant į treniruotes vis naujų talentų. T. Jarusevičiaus tvirtinimu, artimiausiu metu su R. Meilutytės pagalba planuojama inventorizuoti mieste veikiančius baseinus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Meilutytės prisidėjimą prie savo komandos portalui tv3.lt pakomentavo ir Kauno meras V. Matijošaitis.

„Pas mus taip jau įprasta, kad pakilime esantį sportininką garbina visi – nuo eilinių žmonių iki prezidentų, o kai jo šlovė prigęsta, daugelis nusigręžia ir pamiršta. Manau, tai yra labai neteisinga. Rūta yra tikra kaunietė ir išties sektinas pavyzdys daugeliui, todėl šį jos potencialą ir norime panaudoti bendram tikslui – sudominti ir motyvuoti mažuosius kauniečius rinktis plaukimą. Aukštasis išsilavinimas – svarbus aspektas, todėl asmeniškai paraginau Rūtą kibti į mokslus, tačiau toli gražu ne visada universitetinės studijos prilygtų toms žinioms ir patirčiai, kurią per savo karjerą sukaupė Rūta“, – apie R. Meilutytės prisidėjimą prie patarėjų komandos komentavo V. Matijošaitis.

Portalas tv3.lt primena, kad šių metų gegužės 22 d. R. Meilutytė paskelbė, jog baigia savo karjerą, o liepos mėnesį dėl dopingo kontrolės testų praleidimo Tarptautinė plaukimo federacija ją diskvalifikavo 2 metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų