REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Rungtynių akimirka (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Antradienį Kaune buvo sužaistos 14-ojo turo Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ (3-11) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (12-2) klubų. Po įtemptos dvikovos, kauniečiai vis tik turėjo pripažinti turnyro lyderių pranašumą 68:74.

20

Antradienį Kaune buvo sužaistos 14-ojo turo Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ (3-11) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (12-2) klubų. Po įtemptos dvikovos, kauniečiai vis tik turėjo pripažinti turnyro lyderių pranašumą 68:74.

REKLAMA

„Žalgiriui“ tai buvo jau aštuntasis pralaimėjimas iš eilės Eurolygoje. Kauno klubas šio sezono Eurolygoje patyrė 11-ąją nesėkmę.

Šiose rungtynėse „Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai žaidė australas Jockas Landale‘as, pelnęs 16 taškų.

J. Landale‘as pataikė 3 tritaškius iš 7 ir tiek pat dvitaškių iš 7, australas taip pat pasižymėjo vienu baudos metimu iš dviejų. Puolėjas atliko 2 rezultatyvius perdavimus, tiek pat kartų atkovojo kamuolį ir surinko 12 naudingumo balų.

Naudingiausiai kauniečių gretose šiose rungtynėse pasirodė Edgaras Ulanovas, kurio sąskaitoje yra 21 naudingumo balas.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse pataikė 9 tritaškius iš 27, 15 dvitaškių iš 32, 28 kartus atkovojo kamuolį, atliko 19 rezultatyvių perdavimų, tačiau padarė 13 klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį rungtynių kėlinį puikiai pradėjo varžovų gynėjas Rodrigue’as Beaubois, kuris kauniečiams buvo sunkiai sustabdomas ir per pirmąsias kėlinio minutes pelnė pirmuosius Stambulo ekipos 7 taškus iš eilės. Vis tik sužaidus daugiau nei 3 minutes, kauniečiai buvo priekyje 10:9. Tiesa, varžovų puolėjas Krunoslavas Simonas ėmėsi iniciatyvos ir po taiklaus tritaškio ir dvitaškio, kėlinio viduryje Stambulo komanda įsiveržė į priekį jau 8 taškais – 10:18. Kauniečių reikalai nesitaisė ir pirmojo ketvirčio pabaigoje, kurioje tas pats R. Beaubois atseikėjo tritaškį ir kėlinį uždarė rezultatui esant 17:26.

REKLAMA

Antrajame ketvirtyje kauniečiai atrado žaidėją, kuris gali patempti į priekį ir juo tapo australas Jockas Landale’as, kuris per kėlinį sumetė du tritaškius ir iš viso jame pasižymėjo 9 taškais. Dar du Artūro Milaknio ir vienas Thomaso Walkupo tritaškis visiškai užvedė kauniečius ir kėlinys baigėsi jau „Žalgiriui“ turint persvarą 43:42.

Trečiasis ketvirtis pasižymėjo menku rezultatyvumu. „Žalgiriečiai“ ilgiau nei 5 minutes niekaip negalėjo pelnyti pirmųjų taškų kėlinyje ir tik įspūdingas Martino Gebeno dėjimas šeštąją kėlinio minutę išjudino „Žalgirio“ areną. Kauniečių situaciją gelbėjo ir tai, kad rezultatyvumu nespinduliavo ir Turkijos komanda. Kėlinio pabaigoje reikalai šiek tiek pasitaisė: taiklūs J. Landale’o ir Edgaro Ulanovo tritaškiai, po trečiojo kėlinio kauniečiams leido atsilikti tik dviem taškais – 53:55.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį ketvirtį sėkmingiau ir vėl pradėjo Stambulo komandos krepšininkai, pelnydami keturis taškus iš eilės. Kėlinio pradžioje E. Ulanovas sugebėjo patempti komanda ir pelnyti pirmuosius keturius komandos taškus. Vis tik V. Micičiaus tritaškis ir po krepšiu karaliavusio Tiboro Pleisso dvitaškis „Anadolu Efes“ klubui leido išlaikyti saugesnę persvarą. Kėliniui einant į pabaigą savo snaiperio savybes prisiminė A. Milaknis, kurio tritaškis pakėlė arenoje susirinkusius sirgalius ant kojų. J. Landale’as pridėjo du taškus ir likus žaisti kiek mažiau nei 3 minutes, atrodė, jog viltys dar gyvos, kauniečiams atsiliekant vos trijų taškų skirtumu. Tačiau taiklus Sh. Larkino dvitaškis ir lemtingos trys klaidos pačioje kėlinio pabaigoje, neleido „Žalgiriui“ nutraukti užkeiktos pralaimėjimų serijos ir Kauno klubas turėjo pripažinti „Anadolu Efes“ ekipos pranašumą rezultatu 68:74.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausiai varžovų gretose žaidė buvęs žalgirietis V. Micičius ir T. Pleissas, pelnę po 18 taškų.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ Eurolygoje žais jau šį penktadienį išvykoje prieš Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Khimki“ klubą.

„Žalgiris“: J. Landale'as 16, E. Ulanovas 14, M. Gebenas 11, A. Milaknis 8, Z. LeDay'us 7.

„Anadolu Efes“: V. Micičius ir T. Pleissas po 18, R. Beaubois 16, K. Simonas 7, Sh. Larkinas 6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų